CD Releases: Fried Bourbon en Howlin Bill

Opschudding in Bluesland. Eerder dan elkaars publiek proberen af te snoepen, besluiten twee toonaangevende bands om hun nieuwe geesteskinderen samen voor te stellen. Zowel Fried Bourbon als Howlin’ Bill zijn aan hun vierde CD toe en beide albums zullen op het Naked-label gereleased worden.

Fried Bourbon staat bekend om zijn originele benadering die niet alleen vakmanschap maar ook een dosis authenticiteit uitstraalt. Op hun nieuw album vertrekt Fried Bourbon vanuit Chicago zuidwaarts met de Gravy Train. Ze passeren oude grindwegen, verlaten kerkhoven en bouwvallige shacks. In Memphis overnachten ze in een groezelig motelletje op Lamar Avenue. Met een Oldsmobile Rocket 88 cruisen ze op Highway 61 naar Clarksdale, waar ze in Red’s Lounge tot de vroege uurtjes jammen. Hun “onderweg” verhaal eindigt in een Greyhound bus richting Westkust.

Ook Howlin’ Bill grossiert in zeer uiteenlopende muziekjes. Hoewel blues de vooropgestelde rode draad doorheen de nieuwe plaat is gebleven, zijn er andermaal andere rootsgenres in de opnamen geslopen. De aard van het beestje, zeg maar. De winnaar van de 1ste European Blues Challenge heeft het voorbije jaar op festivals, tot in de verste uithoeken van Europa, kunnen vaststellen dat zijn persoonlijke rootscocktail heel erg op prijs gesteld wordt. Deze double date met zijn hometown is het perfecte moment om een nieuw hoofdstuk aan te snijden. Maar met een party, want ook dat is de aard van het beest.

vrijdag 2 maart 2012 – 20u00
Trix Club, Antwerpen (B)

Meer info: www.trixonline.be


Ook op Blues Magazine ...