Artiest: Wolf Mail
Titel: Live Blues in Red Square
Formaat: CD
Label: BSMF Records
Release datum: januari 2009

wolf-mail-live-blues-in-red-square

Wolf Mail is een Canadese gitarist die al een aantal jaren mee gaat, en heel af en toe in Nederland te bewonderen is. Dat deze man zo weinig hier is , heeft natuurlijk alles te maken met de bekendheid van deze Wolf. Dat we ons daarmee te kort doen, blijkt wel uit het nieuwe album wat is uitgebracht van zijn tour in Rusland. Eerder bracht hij al een aanzienlijke schijf ten gehore, in de vorm van Solid Ground., welke toch heel aardige kritieken kreeg. Wolf Mail mixed invloeden Stevie, Hendrix en dergelijke met zijn eigen stijl, die om de verdommenis niet mis is vind ik. Dit is een zeer vakkundige gitarist, die zowel flink tekeer kan gaan, als prima ingetogen je kan verbazen. Toch is deze man in het buitenland heel erg bekend, en het wachten was dan ook op een live album van deze kanjer.

Welnu die is er dus nu, met een aantal bonussen erop (video clip en Japanse bonustrack- Hello). Over Japan gesproken, Wolf is net terug van zijn tour, en dat was dus het perfecte moment om deze schijf uit te brengen nietwaar? Buiten een aantal nummers van eigen hand, coverd deze man songs van Albert King, Albert Collins en ook BJ Turner.(Big Joe dus).

Het schijfje zit wat mij betreft goed in elkaar (mooie hoes e.d), en de muziek klinkt prima, en Wolf doet waar hij goed in is, n.l. erg goede solo’s weggeven. Zijn stem vind ik niet je dat, maar daar hebben wel meer mensen last van, maar storend is het echter ook niet (gemiddeld dus). De sfeer van het album is goed, en het publiek had er veel zin in, en kregen een stevige Bluesrock maaltijd voorgeschoteld en een stukje herkenbaarheid denk ik. Nummers als Honey Hush, The Sky Is Crying kent natuurlijk iedereen wel, maar ook de eigen nummers vallen wel degelijke in de smaak . Opener – “Old Time Used To be” knalt er meteen al lekker in, en maakt meteen duidelijk wat je kan verwachten van onze vriend, en daarbij ook nog eens ondersteund door gastgitarist uit Rusland- Arsen Shomakov dus, en dat levert natuurlijk vuurwerk op, maar dat kon je verwachten bij hem.

Coming To You, begint als een Hendrix nummer (who knows?) , en komt van zijn album wat ik al eerder noemde. Dan Slow Blues Optima Forma in Nov 27 blues-The sky Is Crying, helemaal lekker, en prachtige gitaarlickjes er in verweven, maar dat kan Wolf wel hoor. Love breaking shuffle – ala Stevie Ray Vaughan. Een heel erg mooie track is Hello, met fantastisch gitaarwerk ala Lenny van Stevie Ray, en misschien wel het hoogtepunt van deze cd.

De band klinkt gewoon sober maar Ok, en ja die gitarist is er wel eentje waar we meer van gaan horen denk ik. Kortom een schijf die lekker weg luistert denk ik, althans voor mij wel, alhoewel er wel meer zijn die in dit kader spelen toch? Maar goed klinkt het wel, en het is buiten kijf wat voor een talent deze Wolf Mail heeft, en hij verdiend naar mijn idee in Nederland veel meer aandacht, dus kopen deze schijf, en boeken die man- en dit album is ook op dvd verkrijgbaar- thanx
(frank van engelen)

Tracks:
01. Old Time Used To be –featuring Arsen Shomakov
02. Honey Hush
03. Coming To You
04. Nov 27 blues-The Sky Is Crying
05. Love breaking Shuffle
06. Blue rose
07. Hello
08. So Fine
09. We The people-featuring arsen Shomakov
10. Solid Ground-Japanse Bonustrack

Website Wolf Mail : www.wolf-mail.com


Ook op Blues Magazine ...