Walter Trout – “Unspoiled By Progress – 20 Years Of Hardcore Blues”
Label: Provogue Records
Formaat: CD
Datum release: Juni 2009

Walter Trout - Unspoiled By Progress - 20 Years Of Hardcore Blues

Bij de release die wij hebben gekregen van het platenlabel zijn 2 pagina’s met info te vinden over de tracks en waar deze zijn opgenomen. De in Amerika geboren Walter Trout behoort heden ten dagen tot de groten in de bluesrockscene en daarom slechts een kleine intro.
Walter Trout is groot geworden in de band van John Mayall na eerst met b.v. John Lee Hooker en Canned Head te hebben gespeeld. De solocarriére van Trout had zijn oorsprong door de zang over te nemen van een zieke John Mayall waardoor toch het optreden door gang kreeg.
Het zingen ging Walter Trout kennelijk zo goed af dat het besluit genomen werd om op eigen benen verder te gaan. Gelukkig, want inmiddels timmert hij al 20 jaar aan de weg met zijn rauwe rockblues. Ter viering van dit heugelijke feit is deze nieuwe release uitgebracht met 3 nieuwe studionummers en opnames die nog niet eerder zijn uitgebracht.

De schijf heeft een ijzersterke start met het nummer ‘They Call Us The Working Class’

[al eerder te zien en horen op de site, zie www.bluesmagazine.nl/video-walter-trout-working-class-song]. Trout geeft hier de mensen die leiding geven aan deze wereld en de bankdirecteuren er eens goed van langs. Track 2 en 3 nummers die iedere Trout liefhebber kent en waar de hammondorgel alle ruimte krijgt. ‘Long Tall Sally’ een cover die Walter speelde in zijn eerste Paradiso toegift in 1991. ‘Jimmy As Yoko’ en ‘Hey Barney’ zijn leuke momenten tijdens een concert, echter geen songs. Het 6de nummer is een heerlijke bluesrock song zoals we van zijn concerten kennen. Ook het nieuwe ‘Two Sides To Every Story’ is een fijne klassieke blues. Vervolgens het ruim 11 minuten durende ‘Finally Gotten Over You’, een geweldige slowblues. Trout is rocking the blues met ‘Goin Back Home’ waarin we ook mogen genieten van een drumsolo. De song ‘Marie’s Mood’ opgenomen tijdens een bluesfestival in Leverkusen is een ode aan zijn destijds zwangere vrouw. De ene laatste track is net als track 2 opgenomen tijdens de BBC sessions waar we wederom van de hammond kunnen genieten en de gitaar van Walter ook goed los gaat.
Als afsluiter het laatste nieuwe studionummer ‘So Afraid Of The Darkness’.

Een mooi overzicht van 20 jaar Hardcore Blues, als deze cd een indicatie is voor de set die hij gaat spelen tijdens zijn nieuwe tour dan beloofd dit wat. Ondergetekende heeft de kaarten voor het concert in Pop Tempel Paradiso op 22 november 2009 al binnen…
(Gerrit Harmsen)

Tracks:
01] They Call Us The Working Class [nieuw] 02] Goin’ Down
03] Life In The Jungle
04] Long Tall Sally
05] Jimmy As Yoko
06] Somebody’s Acting like a Child
07] Hey Barney
08] Sweet As A Flower
09] Two Sides To Every Story [nieuw] 10] Finally Gotten Over You
11] Goin’ Back Home
12] Marie’s Mood
13] She’s Out There Somewhere
14] So Afraid Of The Darkness [nieuw]

Website Walter Trout : www.waltertrout.com


Ook op Blues Magazine ...