Artiest: Vince Agwada
Titel: Eyes Of The City
Formaat: CD
Label: Rocket Noodle Records
Release datum: 2008

vince-agwada

Chicago blues guitarist Vince Agwada is er een die al heel wat jaren actief is in de Chicago-bluesscene van heden ten dage, maar eigenlijk in europa nog niet vreselijk bekend is, vandaar dat ik dit album maar eens even ga aanprijzen. Want jawel, dat ga ik doen, POWER-BLUES van het hoogste niveau, denk-Hendrix, Allison, buddy guy, Rico mc. Farland, dus ook doorspekt met funky-tunes, en dingen die niet altijd voor de hand liggen, maar oh zo interessant kunnen zijn denk ik zomaar.

Hendrix invloeden te over in dit album wat alle kanten op gaat, slow-blues in zijn puurste vorm, jazzy lickes , en funky-rock nummers die dit album sieren. Vince, is een prima guitarspeler en schuwt ook dingen totaal niet qua techniek, en dat hij dus het podium met heel veel groten uit de wereld heeft gedeeld tijdens zijn optredens in de 80 en 90er jaren verbaast mij totaal niet.

Dit is een album die hoort in de hedendaagsche blues-scene, en verdiend het om gehoord te worden.

Hij wordt bijgestaan door een keur van muzikanten die zijn weerga niet kennen, en hun sporen al ruimschoots verdiend hebben. Need i say More? Hank ford-Sax, Kenny Anderson-trompet, Brian Jones-drums,Sugar blue-harmonica – dat zegt wel wat. Laat je verassen door een kanjer in de blues-rock wereld, en kijk met open ogen in de wereld van Agwada.
(frank van engelen)

Tracks:
01 It’s a Shame
02 Blooze
03 Does it Really Matter?
04 Car Wash Blues
05 I’m Coming Home
06 Rain
07 Confidence Man
08 Tubed Out
09 Hard to Cry
10 Come on In
11 Ellie
12 Bottle
13 Eyes of the City

Website Vince Agwada : www.vinceagwada.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.