Vernon Ray Harrington – “West Side Blues”
Label: Atomic-H2
Formaat: CD
Datum release: April 2009

ADF0545 insert_outside jgsP001.art

Vernon harrington is een naam die je eigenlijk nooit hoort, terwijl het een man is die wel zijn sporen in de Chicago Blues al ruimschoots verdiend heeft. Ik moet eerlijk zeggen dat ik hem ook nog niet kende, maar op een gegeven moment raak je ook een beetje het spoor bijster, want er zijn zoveel bluesartiesten, of Side-men, waar je na lange tijd pas achter komt, als ze zelf eventeueel wat gaan doen. Een man als Hubert Sumblin (de sideman van o.m. Muddy Waters, Pinetop Perkins en vele anderen), heeft later ook zijn eigen ding mogen doen, en deze Vernon probeert dat nu ook eindelijk.

Vernon’s history goes back to 1953, wanneer hij geboren is in Chicago, en al heel snel met de Bluesmuziek werd geconfronteerd, want vaderlief Rev. Houston Harrington had toen al een soortement van platenlabel Atomic, waar hij dan locale Blueshelden opnam in zijn kerk. Ook had Vernon hele bekende mensen om zich heen,. Mensen als Eddie Clearwater, Lurrie Bell zijn later hele grote jongens geworden.

Na verloop van tijd komt Vernon in contact met Magic Sam, en gaat daar het een en ander mee doen, en beland zo als sidegitartist bij allerlei bands van o.m. Willie Kent, Johnny B. Moore en vele anderen. In 2007, is hij met zijn eigen gevormde band , als iemand hem spontaan vraagt, of er ergens een album van hem te koop is. dat is het sein, wanneer deze grootheid zich realisseerd dat hij zijn eigen ding moet gaan doen, de rest is History as they say.

Samen met Joe Harrington-bas, Tony Bagdy-guitar, Kevin Ford-organ, Matt Nischan-drums, richt hij zijn eigen band op, en dat resulteert nu in 2009 in het nieuwe album “West Side Blues” dus. Pure Chicago klanken op dit album, waarin blijt dat deze man het niet van ee vreemde heeft kan ik je melden. en waarin de geest van Magic Sam door klinkt. Buiten wat bekendere nummers staan op dit album ook een aantal eigen tracks, die stuk voor stuk allemaal de moeite waard zijn.

“You did Me Wrong” is een track in de allerbeste Chicago traditie, met uitstekend gitaarwerk en vocals, zo ook Lottery Blues, een Chicago Blues van jewelste, en zo gaat dat het hele album maar door. Ook krijgt onze veteraan steun van specialist Billy Branch, uiteraard op Bluesharp, en dat geeft dit album natuurlijk dat onmiskenbare soundje.

Vernon bewijst met deze disc, dat hij heel goed op eigen benen kan staan, en zijn stemgeluid mag dan misschien ietsje hoger en minder donker klinken, het album is meer dan de moeite waar en zeker niet alleen voor de Chicago Bluesfans, dus leg je oor maar eens ter luister, top gewoon en dit album is verkrijgbaar bij de stal die veel talent herbergt, n.l. CD-Baby
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. You Did Me Wrong
02. The Things I Used To Do
03. Out Of Bad Luck
04. Lottery Blues
05. Kiddio
06. You Don’t Love Me
07. Crackhead Woman
08. Cut You Loose
09. Tore Down
10. Help me With The Bills

Website Vernon Ray Harrington : www.vernonrayharrington.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.