Artiest: Too Slim And The Taildraggers
Titel: Borrowed Time
Formaat: CD
Label: underworldindierecords
Release datum: maart 2009

too-slim-and-the-taildraggers-free-your-mindjpg

Het Bluesrock Trio Too Slim And The Taildraggers uit Seatlle hebben al een behoorlijke staat van dienst kan ik je zeggen, en het nieuwe album maakt duidelijk des temeer, waarom deze band deze staat ook vooral verdiend naar mijn idee. In ons landje zijn ze nog te weinig bekend denk ik, maar dat kan weleens veranderen door de komst van deze nieuwe schijf. Deze schijf rockt werkelijk alle kanten op, met toevoeging van hele goede backing-vocals die de songs iets heel vols mee geven. De stijl ligt enigszins in de Southern Rock hoe, maar ook Blues ala ZZ Top passeert de revue. Prachtige balladeachtige dingen doen echt denken aan de zeer exclusieve ballades van ZZ Top.

De band bestaat uit: Rudy Simone – drums, Dave Nordstrom – bass en Tim “Too Slim” Langford – guitars-vocals en die zetten samen een heerlijke sound neer, die ook af en toe een beetje Tom Petty en Dire Straits-achtig klinken. Een ding is echter in elke song aanwezig, de rauwe zangpartijen en uitstekende gitaar partijen.

Deze Too Slim kan echt wel enig nootje kraken op de snaren, en is beslist niet beperkt in het spelen. Hij kan ook prachtige Bluesloopjes neer zetten, en ook Southern Rifs ala Lynnard Skynnard, dus maak je borst maar nat voor een plezierig Bluesrock Feestje.

Opener “When You Love Somebody” laat klanken ala AC DC en gewone rock klinken en in een smakelijke combinatie vooral met uitstekende backing vocals- “Last train” – beetje Dirte Straits and Tom Petty – “Devil In a Doublewide” – Bluesrock op en top – “Testament” begint als een soort Crowded House song, maar ontaard zich als een intens donker nummer – Funky Rock-blues “Been Through hell” – in “Peace With The maker” weer van die hele mooie rifjes in een prachtige ballade – en zo gaat het maar door, tot aan het laatste nummer, want dat is speciaal gemaakt lijkt het voor de gastvocaliste Lauren Evans, die in een gruizige Slowblues haar stem alle kanten op laat knallen, en zorgt voor vuurwerk op deze toch al heel verdienstelijke schijf. “The Light” dus, nou zeker zien we het licht in deze band-althans ik wel
(frank van engelen)

Tracks:
01. WhenYou Love Somebody
02. Last train
03. Devil In A Doublewide
04. FreeYour Mind
05. Testament
06. Been Through hell
07. Peace With The maker
08. Bottle It Up
09. Throw Me A Rope
11. This Phone
12. The Light

Website Too Slim And The Taildraggers : www.tooslim.org


Ook op Blues Magazine ...