Artiest: Too Hip For The Room
Titel: Never Like This Before
Formaat: CD
Label: Pure Creatives
Release datum: maart 2009

too-hip-for-the-room-never-like-this-before

Het is een bekend verhaal. Beïnvloed en bevangen door de juiste vibes van de zaterdagavond in een opwelling besluiten om met je maten een band te beginnen. In de meeste gevallen blijft het bij dagdromen maar een enkele keer wordt de daad bij het woord gevoegd. Dat geldt ook voor Too Hip For The Room. In de jaren negentig werd door een aantal enthousiaste vrienden naar muzikanten met een grote hoeveelheid muzikale bagage gezocht om daarmee een bijzondere, diverse mix van stijlen in één band onder te brengen. De eerste cd ‘Lucky Man’ van het 10-koppige gezelschap ziet in 2000 het levenslicht en nu is dan eindelijk de, oh zo, belangrijke opvolger ‘Never Like This Before’. Dat het gezelschap niet over één nacht ijs is gegaan (9 jaar!) is vanaf de opener al duidelijk. Heldere en volle produktie maar toch een uitstekend live-geluid waarbij de ritme-tandem aangevuld met blazers en keyboard goed strak klinkt. Iets wat in deze stijl zeer essentieel is en vaak wordt verwaarloosd.
Met het album heeft Too Hip For The Room een prachtig eerbetoon uitgebracht aan hun grote muzikale helden dat op een zo authentiek mogelijke wijze is uitgevoerd zonder de eigen identiteit uit het oog te verliezen. Door de vele optredens heeft de band een behoorlijke reputatie opgebouwd en dat is ook Tineke Schoenmaker (Barrelhouse) niet ontgaan. Zij zingt mee op het van gospel doorweekte ‘You Are My Sunshine’, het door Squeeze bekend geworden ‘Tempted’ en het uiterst swingende ‘New York City’ van Delbert McClinton. Lekker bijkomen is het in ‘Blues as Blues Can Get’, eveneens van McClinton, dat zich kenmerkt door een fantastische keyboard-partij van Edwin Beekmans.
‘Lie No Better?’, Too Hip For The Room klinkt mij behoorlijk oprecht in de oren. De formatie gaat de komende maanden uitgebreid toeren. Nu maar hopen dat het derde album niet zo lang op zich laat wachten.
(Jeroen Bakker)

Tracks:
01. Lie No Better
02. Going Back To Louisiana
03. Never Like This Before
04. You Are My Sunshine
05. Shot From The Saddle
06. She’s No Lady
07. New York City
08. I’d Rather Go Blind, Crippled and Crazy
09. Blues as Blues Can Get
10. Don’t Turn Your Heater Down
11. 24 Hours Off The Day
12. Tempted By The Fruit of Another

Website Too Hip For The Room : www.toohip.nl | www.myspace.com/toohipfourtheroom


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.