Tony Vega Band – Dog Gone Shame

Tony Vega Band – Dog Gone Shame

Format: CD / Label: Red Onion Records / Release: Januari 2011

Tekst: Gerrit Harmsen

Tussen Kerst en een spetterend optreden, van BluesMotel op 1 januari, door had ik dit schijfje al een paar keer beluisterd. Blij verrast was ik met dit aan alle kanten swingende album.
Desondanks het toch maar even terzijde geschoven om in een later stadium het nog eens opnieuw tot me te laten doordringen. 
De uit Houston afkomstige Texaan Tony Vega heeft een heerlijke plaat gemaakt waarmee hij er in is geslaagd alle vormen van de Texas blues samen te laten smelten. Velen denken bij Texas blues natuurlijk aan de bluesrock van o.a. Stevie Ray Vaughan en Johnny Winter. Toch valt bijvoorbeeld ook T-Bone Walker onder dit brede genre.
Bluesharp, toetsen, in de vorm van hammond en piano, gitaar, slide gitaar, rock a billy en jazz invloeden, dat alles is te horen op deze release. Ook naar velen malen luisteren blijft het swingende karakter vier overeind. “Dog Gone Shame” zou zo maar eens voor een grote doorbraak in Europa kunnen gaan zorgen. Af en toe schrijven heeft zo zijn voordelen, dat ik als rocker steeds meer waardering kan opbrengen voor wat buiten dit genre ligt is er één van.
Prima plaat die weleens door velen kan worden aangeschaft. Puristen en rockers uitchecken dit album.

Tracks:
01] Dog Gone Shame
02] It Ain’t Easy
03] Down In New Orleans
04] Justine
05] Shake Them Bones
06] So Alive
07] Shake’em On Down
08] Edgar Poe Blues
09] Glory Baby
10] Fly Fishin’

Internet: www.tonyvegaband.com & www.myspace.com/bandoftonyvega


Ook op Blues Magazine ...