Artiest: Tony Spinner Band
Titel: Rollin’ & Tumblin’
Formaat: CD
Label: Grooveyard Records
Release datum: Maart 2009

tony-spinner-rollin-tumblin

De band bestaat uit Tony Spinner, gitaar en zang en jawel, de nederlanders Michel Mulder (bas) en Han Neijenhuis (drum). Tony zelf is vooral bekend vanwege zijn aandeel is de poprock band TOTO. Het nieuwste schijfje, Rollin’& Tumblin’ bevat maar liefst 14 nummers met een totaal tijd van 74 minuten. De bluesrocker opent geweldig met het tempo nummer Saturn Blues.
Na deze opening spitsen de oren zich verwachtingsvol voor de songs die gaan volgen.
Count Your Blessings start erg funky met aan het einde veel gitaar werk. De bass en drum sectie zorgen echter dat dit nummer zijn swingende funk gehalte blijft houden. De titeltrack is lekker ruim 8 minuten tempoblues met veel gitaar werk van Tony. Hierna de funk a la Johnny Guitar Watson. Lay Down Your Crutch zou ook een geweldig stukje bluesrock van de Rolling Stones kunnen zijn. Voor een bluesrocker als Spinner is Saving Grace een misser op deze CD. CC Rider zou echter prima passen op de CD Crossroads van Ry Cooder.
Tracks 7 en 8 sluiten weer aan bij de eerdere funky nummers. Goldfish Bowl Blues is een lekkere slowsong zoals je op elke bluesrock CD mag verwachten. Luv Thang en Love Junkie zijn gewoon erg lekkere bluesnummers. In het 8 minuten durende Listen To Your Heart leeft Tony zich helemaal uit en kunnen we genieten van de een na de andere solo die zoals het hoort vloeiend in elkaar overlopen. Het afsluitende nummer begint akoestisch en maakt dat de CD erg evenwichtig in elkaar blijkt te zitten. Een zeer goede afwisseling in de tracks, de ruimte die Tony pakt om zijn solo’s gestalte te geven maken het 6e album prettig om naar te luisteren. Voor mij wel de vraag of de vele funky nummers dit schijfje genoeg voldoening biedt aan de bluesrockers. Voor ondergetekende biedt de afwisseling en de speeltijd van dit schijfje meer dan genoeg.
(Gerrit Harmsen)

Tracks:
01. Saturn Blues
02. Count Your Blessings
03. Rollin’& Tumblin’
04. Walkin Dawg
05. |Lay Down Your Crutch
06. Saving Grace
07. CC. Rider
08. Cathead Biscuit
09. Walkin’ the Walk
10. Goldfish Bowl Blues
11. Luv Thang
12. Listen To Your Heart
13. Love Junkie
14. Catfish Make Love To You

Website Tony Spinner : www.TonySpinner.com


Ook op Blues Magazine ...