Artiest: Todd Wolfe
Titel: Borrowed Time
Formaat: CD
Label: Hypertension
Release datum: november 2008

todd-wolfe

Todd Wolfe is net als Ian Parker, Joe Bonamassa een die ik al jaren erg hoog in het vaandel heb staan, en het verbaasd me dan ook nog steeds, dat deze man toch maar niet populair kan worden hier in ons landje. Onze vriend heeft al een behoorlijke staat van dienst met maar liefst al 5 albums op zijn conto, die stuk voor stuk allemaal kwaliteit uitstralen. Hij begon min of meer als sideman van Sheryl Crow, die hem later weer bijstond als vocaliste in bepaalde songs, maar Todd koos toch voor zijn eigen ding later.

Dat is maar goed ook, want deze man kan fantastisch zijn gitaar laten spreken, of dat nu blues, Jazzy, Southern-Rock of Funk is, hij kan het allemaal hoewel zijn stem niet echt heel erg boeiend is, maar wordt ook nog eens omringd door zeer strakke band met vooral bekwame muzikanten. Van die oude groep is eigenlijk alleen nog maar de drummer te vinden op dit nieuwe album, en voor de rest is het een komen en gaan van allemaal verschillende mensen die de instrumenten hanteren.

Ik kwam in aanraking met hem via wat mij betreft het briljante Live album “Why Thank You Very Much” waarin hij liet zien dat er meer dan Blues is en hoe je dat dan kan vorm geven in nummers. Erg goed vooral, maar Todd vergeet vooral zijn oude meesters niet hoor.

Dit album schoteld ons weer een Todd voor die vooral van afwisseling houd, in de vorm van Southern-Rock “Baby I’m down”, “You’re not the only one” en Carlifornia ook. Dan Slowblues met een rauwe rand van hoog kaliber in “Cold Black Night”, “If this is Love”- zeer subtiel, een beetje Soulachtig, met een glansrol voor vocaliste Mary Hawkins.

Funky Rock in de min of meer titelsong, die lekker wegluisterd en af en toe doet denken aan Clapton. “Who’s been talking” een prachtige Fleetwood Mac achtige uitvoering, en daar achter aan een cover van deze band in een ruige duistere setting-jawel “OH Well”.

Tenslotte Blues-funky rock in afsluiter van het album met lekkere samenzangstukjes.

De begeleiding van Todd is gewoon top en zijn stuk voor stuk helemaal de moeite waard als je het mij vraagt.

Afwisselend in volgorde zijn dat:
Guitar & Lead Vocals: Todd Wolfe
Bass & Vocals: Suavek Zaniesienko, Ed Conova, Rob Frasier, Tad Wadhams
Drums: Dave Hollingsworth
Keyboards: Michael Fossa
Special gasten: Leslie West, Mary Hawkins

Uitblinkers zijn wat mij betreft “Cold Black Night”, “Who’s been talking”, “If this is love”. Het album is er een die je gewoon veel moet draaien om tot de optimale herkenning te komen van deze kanjer, die toch hopenlijk gauw eens onze kant op komt…
(frank van engelen)

Tracks:
01. Tears of Rage
02. Ready For Love
03. Cold Black Night
04. Baby I’m Down
05. You’re Not the Only One
06. California
07. Oh Well
08. Who’s Been Talking
09. If This Is Love
10. Big Nosed Kate (Borrowed Time)

Website Todd Wolfe : www.toddwolfe.com


Ook op Blues Magazine ...