timbastmeyer-liveTim ‘The Tatooed Man’ Bastmeyer – “Live”
Label: mainstreet music
Formaat: CD
Datum release: April 2009

Hier is weer zo’n man, die we in Nederland misschien een beetje kennen, maar wel eentje die vooral ook de moeite waard is. Door al zijn activiteiten zou je bijna vergeten dat hij zelf ook nog muziek maakt.

We hebben het hier over Tim (The Tatooed Man) Bastmeyer, en dat tussen haakjes slaat op het welbekende feit dan ook. Feit is echter ook dat we te maken hebben met een behoorlijke gitarist die vooral de Blues stevig aanpakt en ook al een behoorlijke reputatie heeft.

Tim is een Singer Songwriter , afkomstig uit Ontario, die vooral buiten dat hij songs voor zichzelf en anderen schreef, ook een echte leraar was voor jongelui en ouderen die gitaar wilde leren spelen. Verder heeft deze man al de nodige Awards binnen gesleept in het verleden. Ook was hij producer en speelde ook in het voorprogramma van menige bekende Blues veteraan, zoals onlangs een tijd geleden nog bij Mel Brown. De muziek die hij speelt is variabel, en de toelichtingen die hij geeft zijn vermakelijk: “dit nummer bevat van die rifjes die ik mijn leerlingen bij breng”. Al met al hebben we hier dus te maken die echt wel kan spelen.

Dit live album is een soortement van verzameling van oude en wat nieuwe dingen, en opent instrumentaal met een Slow Blues, die meteen al aantoont dat hij echt wel wat kan, “I Am A Ram” bevat ook de nodige speeltjes die zich laten horen in een prima bassist en drumset, en is een Cover van Al Green dus, lekker swingend trouwens. Dat onze vriend ook een groote fan van Stevie Ray Vaughan was, blijkt maar weer eens uit Texas Flood, wat hij ook lekker heftig neer zet trouwens. Dan een eigen song “Old To Be Wise” Bluesrock van de bovenste plank wat knalt dus, zijn stem is niet echt Bluesey, maar doet af en toe denken aan Lou Reed. Op dit album staan maar 7 nummers trouwens en de afsluiter is ook zo een klassieker “Crossroads” dus. Zoals gezegd een live set opgenomen in Uxbridge-Ontario-Cannada op 10 october 2008.

Helemaal niet verkeerd denk ik, maar er is zoveel moois, en dat betekent dat veel van dit soort mensen eigenlijk geen schijn van kans hebben om echt bekend te geraken, en dat is jammer …
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Instrumental
02. I Want To Hold On To You
03. I Am A Ram
04. Drum Solo
05. Texas Flood
06. Old To Be Wise
07. Crossroads

Website Tim Bastmeyer : www.myspace.com/thetattooedkid


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.