Thorbjorn Risager – “Live at Victoria”
Label: cope records
Formaat: CD
Datum release: Mei 2009

Thorbjorn-Risager_Live-at-Victoria

De man waar we het over gaan hebben verastte mij een aantal jaren geleden met een pracht van een debuut album “From The heart” getiteld dus. Thorbjorn Risager komt uit Denemarken, en is bezig om zich goed te vestigen in het circuit van de Blues And Beyond. Dat woordje Beyond gebruik ik niet voor niets, want met zijn uitstekende band maakt deze man een mix van Blues vermengd met Funky, Soul, en ook Jazzy dingen, wat werkelijk staat als een huis.

Risager beschikt over een dijk van een stem als je het mij vraagt, die soms op Cocker, maar ook Billy Price lijkt, lekker rauw dus, maar ook heel mooi ingetogen. Dat album sprak werklijk boekdelen toen in 2006, waarop veel eigen songs stonden maar ook af en toe een Cover van Alure. Buiten zijn stem schrijft deze man erg goede nummers, en zijn gitaarpartijen liegen er niet om.

Het tweede album uit 2007 “Here I Am” was ook weer de moeite waard, maar ietsje minder als het debuut vond ik, maar wel weer die lekkere Swing in the tracks en natuurlijk die vreselijk goede stem. Ook heeft onze vriend ons verrast met een Live album, waarin Covers spetterend uitvoeringen kregen als “Ain’t Nobody Business” waar hij het roer halverwege het nummer gewoon om gooit, en het swingt als de spreekwoordelijke tiet.

Nu is er dan weer een live album van deze kanjer uit genaamd “Live In Victoria” opgenomen in het Victoria Theatre in Malmoe in Zweden dus. Dit album ademt allen maar feest uit, met nummers die je doen willen dansen. Het swingt vreselijk lekker, met natuurlijk die felle blazers, en dan die stem en guitarlicks. De band die Thomas begeleid is werklijk subliem stuk voor stuk. Het Grooved, Funked, Swingt, Bluesed alle kanten op, en het wordt hoog tijd dat deze man eens echt een stuk erkenning krijgt voor zijn optredens, want dit is entertaintment met een hele grote Hoofdletter. Laat je verassen met hoogsandjes als “I am Tired”, The Straight and narrow Line – man wat een swing, en dan Mr Bad Luck, blues van de aller hoogste plank, Down Home Blues-lekker mee brullen en lekker chillen, en dan 7 Stepps To Heaven, Funk, Rock en een enorme swing wederom. Een album om veel te draaien en zeker voor mensen die Blues ietsje breder kunen zien. ofwel zoals een track genaamd is, You can have It Your way, Gauw naar Nederland op de festivals zetten, Succes verzekerd kan ik je melden. De band tenslotte is als volgt: Emil Balsgaard-Piano, Organ, Svein Erik martinsen-Guitar, Kasper wagner- Saxophone, Peter Kehl-Trompet, Soren Bojaard-bass, Martin Seidelin-drums, Lea Thorlann-backgr, vocals , Pia Trojgaard-back. vocals en natuurlijk de ster van de band Thorbjorn Risager- gewoon aanschaffen en genieten!!!
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. You Walked Right In
02. I”m Tired
03. You better pay Attention
04. Burning Up
05. The Staight And narrow line
06. Mr. Bad Luck
07. Down Home Blues
08. In The back Of My Mind
09 7 Steps To Heaven
10. Love Turned Cold
11. You Can have It Your way

Website Thorbjorn Risager : www.risager.info


Ook op Blues Magazine ...