The Taints – “Taint Blues”
Label: Taxim
Formaat: CD
Datum release: Maart 2009

the-taints-taint-blues

The Taints is een samenstelling van muzikanten die hun sporen in de muziek al ruimschoots hebben verdiend. De band bestaat uit singer/songwriter/gitarist Steve Hohn, Lenny Campanaro op drums en Fingers Farrel op bass. Daarnaast is er een grote rol voor de gast muziekanten Fred James, tevens producer, en singer/songwriter Blue Jackson.
Zelf kwalificeren ze zich als roots band in rock, country, blues, soul en rockabilly in de traditie van de hedendaagse americana.

De start met ‘Solitaire’ is een lekkere pakkende opener van de Cd. Er valt zelfs wel enige hitpotentie in te ontdekken. Heerlijk is de slide sound aan het einde van dit nummer.
In ‘Time Is Money’ horen we de heerlijke stem van gastmuzikant Blue Jackson die een heerlijke rauwe stem heeft. Deze country achtige song heeft wederom de slide gitaar als dominant instrument. In het swingende Koko Road waar Fred James met de zang en lead gitaar een grote rol op zich neemt laat zich de muziek van The Fabulous Thunder Birds herkennen.
Track 4 geeft naast de slide gitaar alle ruimte aan de hammondB3, hoewel op de achtergrond blijft dit instrument steeds aanwezig. Met ‘I’ll Be With You’ krijgen we de eerste blues klanken. Het vervolg is het schitterende ‘The House That Love Lives In’ waar we een echte slow bluessong in kunnen ontdekken. Ook hier eist Fred James met zang en gitaar weer alle aandacht op. Ben wel nieuwsgierig hoe dit nummer tot uiting was gekomen met de iets rauwere stem van Steve Hohn zelf. De rockabilly komen we tegen in het 7de nummer ‘Let It Silde’. Uiteraard heerlijk om eens de voetjes te laten spreken op de dansvloer.
De titelsong van de Cd, ‘Taint Blues’, is volledig instrumentaal en de slide sound is wederom aanwezig. Track 9 en 10 laten een country achtige geluid horen en geeft duidelijk te horen dat de slide gitaar een prominente rol heeft in de muziek van The Taints.
Nummers 11 en 12 bevestigen de sound van The Taints nogmaals waarbij het laatste, ‘Misty Rivers’, een mooie instrumentale mystieke afsluiter is.
(Gerrit Harmsen)

Tracks:
01. Solitaire
02. Time Is Money
03. Koko Road
04. Shootin’For My Heart
05. I’ll Be With You
06. The House That Love Lives In
07. Let It Slide
08. Taint Blues
09. You’re The Reason It’s My Fault
10. Preaching To The Choir
11. You Gotta Stand Tall
12. Misty Rivers

Website The Taints : taints.fishinholestudio.com (inclusief geluidsfragmenten) of www.fishinholestudio.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.