Artiest: The Soul of John Black
Titel: Black John
Formaat: CD
Label: Delta Groove Records
Release datum: Februari 2009

john-black

The Soul of John Black is een soortement van muziekcollectief welke vorm is gegeven door John JB Bigham, een zanger, entertainer die vooral altijd naar veel avontuur zoekt, getuige acties als schrijver o.a. voor Miles Davis, maar ook heel veel sidework voor de allerbekenste uit de R&B en Soul en Funkwereld. We hebben hier met een man te maken die veel stijlen combineert met elkaar, een zogenaamde Crossover van Blues, Soul, Funk, begeleidt door een aantal zeer bekwame backing vocalisten, wat het geheel een zeer smeu-ig geheel geeft.

Mij komen namen als NU-soul in gedachten, voorbeelden als India Arie, John Legend, soms een beetje D. Angelo, maar door de Gumbo van de ingrediënten lijkt het daar ook weer niet echt op. Een ding is zeker, het ligt wel lekker in het gehoor, terwijl het geen bluesplaat is trouwens. Het funkt, Grooved, spettert alle kanten op.

Uitstekende muzikanten waar deze man van verzekerd is, kan ik je melden , met John als stralend middelpunt.

Het zijn songs die qua refreinen e.d. zonder meer pakkend zijn en zo in je hoofd blijven rondtollen, waardoor je elke keer toch geneigd bent, om het weer op te zetten. Ik moest er wel aan wennen, want je kan tenslotte ook niet alles goed vinden. Na een paar keer draaien had ik toch wel zoiets van: Lekker wel. Hij is vooral een goede zanger, die ook mooie ballades neer kan zetten, en vooral in mooie jasjes qua sfeer.

Als je van bovengenoemde muzieksoorten houd, en ook van een beetje avontuur, zal je je hier zeker geen buil aan vallen. Het deed mij ook een beetje denken aan dat album van Cedrick Burnside van een tijdje geleden, maar wat ik vooral wel heel veel beter vind.

Effin toch weer een opmerkelijke release van Delta Groove.
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Black John
02. Betty Jean
03. Ever Changing Emotions
04. Forever
05. Bottom Chick
06. I Knew A lady
07. White dress
08. Never Giving Up
09. Better babe
10. Push Into The Night
11. Holliday Inn
12. Thinking About You

Website The Soul Of John Black : www.thesoulofjohnblack.com | www.myspace.com/thesoulofjohnblack


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.