The Electrophonics – “Little A Lot”
Label: Retro Swing Records
Formaat: CD
Datum release: Juni 2009

the-electrophonics-little-a-lot

Het gezelschap, want zo kun je deze band gerust wel noemen, want het zijn maar liefst 7 muzikanten, die met hun mix van traditionele Bluesklanken vermengd met echte Jump and Swing invloeden menig festival laat schudden op zijn grondvesten. Dat begon al toen de Phonics het Moulin Blues festival bezochten, en daar werkelijk laaiende kritieken kreeg. Zo goed zelfs, dat er gewoon een live album van uit kwam later, waar je nog eens even kan na genieten van een feestje wat zijn weerga niet kende toen. Hun debuutalbum maakte ook al veel los, temeer omdat deze band vrijwel allemaal eigen nummers maakt, en die Swing en Jump dingen maken de albums van deze band tot een zeer genoegelijke verpozing kan ik je melden. De boys zijn stuk voor stuk allemaal goed in wat ze doen. De zanger is er een , die een echte podium presentatie heeft,, en ook nog eens ongemeen goed Bluesharp blaast. Saxofonist Andre De Laat is er ook zo eentje die menig nummer een prachtige sound geeft, en dat geld eigenlijk voor het gehele gezelschap.

Het nieuwe album genaamd “Little A Lot” zal zeker ook zijn weg weer gaan vinden naar de talrijke fans die deze band al in een relatief korte tijd heeft opgebouwd.

Het album zit weer boordevol variatie en de genoemde items in de songs verwerkt, die vooral allemaal originals zijn wederom. Klasse hoe deze band dat weer doet. Het grooved, swingt jumped, rocked en Bluesed gewoon weer alle kanten op.

Opener “Let’s Live It Up” zet meteen al de toon voor een onvervalst feestje. Dan track 2 “head over heel” helemaal mooi met die halve tonen van de bluesharp met een heerlijke swing er in verweven, en zo gaat dat maar door. Dan “I Wanna Hold You” een heerlijke Jumpblues met uitstekend mondharmonica werk van Stephan. “Camel Song” is weer zo een Rumble Blues van hoog kaliber, en ja het laatste nummer Knock Out Girl heeft weer van die Roomfull Of Blues trekjes, en klinkt vooral weer lekker, dan is het even stil en krijgen we nog een toevoeging van de heren, maar dat mag je zelf ontdekken, op een schijf die meer dan lekker klinkt, en een garantie qua toevoeging is voor welk feest dan ook. Ja, hoor ze zijn er weer, en dat zullen we weten, The Phonics are back to Play for You!
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Let`s Live it Up!
02. Head Over Heel
03. Hello World
04. Little A Lot
05. I wanna Hold You
06. This Time For Good
07. I Cann`t Get No Sleep
08. Camel Song
09. Bumping At The Summertime
10. Do-Rack
11. Catch That SwingTrain
12. Right on Time
13. Knock Out Girl

Website The Electrophonics : www.electrophonics.nl


Ook op Blues Magazine ...