Terry Quiett Band – Just My Luck

Format: CD / Label: Lucky bag Recirds / Release: 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Frank van Engelen

Terry Quiett Band - Just My LuckTerry Quiett is van origine een singer/songwriter die uit Kansas afkomstig is. Zijn stijl ligt in diverse hoeken, een beetje Bluesey, Jazzy en ook Southern en Rock is hem niet vreemd. Als je hem zo even snel ziet voorbij komen, denk je aan Warren Haynes een beetje qua looks. Hij heeft een flinke dosis techniek in zijn mars kan ik U zeggen. In 2006 wordt hij de leider van zijn eigen power trio, wat  niet voor een gat te vangen valt qua stijl, en dat maakt het voor de schrijver dubbel zo interessant. Niet de minste begeleiden hem op dit album Just My Luck geheten. Ook de productie is niet mis, want die is door niemand minder gedaan dan de legend  Jim Gaines, die verantwoordelijk is voor producties van Santana , Stevie Ray Vaughn maar ook George Thorogood. Succes lijkt dan al een beetje verzekerd denk ik dan zomaar al.

Ja de nummers, 13 stuks liegen er niet om mensen, want hier wordt even een puik stukje muziek afgeleverd, en gitaristen zullen hier echt van smullen. Het is echter niet perse Blues allemaal, maar wel Bluesminded en doet denken aan Robben Ford, Larry Carlton en een heleboel hedendaagse gitaristen als Tod Sharpville of Derek Trucks. Zijn tandem bestaat uit basplayer  Aaron Underwood, die ook backing vocals doet en drummer, Rodney Baker Met Terry zorgt dit trio voor een zeer spannende en vlammende schijf kan ik u melden. Meteen maar zaken doen dan even lijkt me?

Karma opent dit album als een jazzy rockachtig stuk, wat er al meteen niet om liegt qua intentie en gitaarspel. Work For it, heeft ook een jazzy Intro en herbergt wederom prachtig gitaarwerk, zijn stem is een beetje iel vindik, maar de solo’s spreken boekdelen a la Clapton en Larry Carlton. Dan een geweldige track genaamd You’rë My Kind, Funky Stuff van de hoogste top met geweldig gitaarwerk en die heerlijke drive er in.
Big Man Boogie, zegt het al een Rhytm And Blues Boogieachtig stuk.
Een erg fijn stuk is ook Judgement day,met natuurlijk back to the Delta Roots..
Een van de mooiste stukken is een filmische track qua muziek en sfeer, prachtvol als je het mij vraagt. Het stuk heet The Woodsman, en is een pracht verhaal wat een beetje sprookjesachtig overkomt maar toch echt zeer grillig is.. De sfeer doet een beetje aan Deliverance denken. Ook een van de hoogtepunten is Fools Gold, wat qua stem soms doet denken aan John Mayer, en het gitaarwerk ook, maar wel een heerlijk nummer is. Het laatste nummer is een prachtige ballade die laat zien dat deze man mooie composities maakt en ook nog eens prachtig kan zingen. Jawel voor mij een grote verrassing dit album, check it out.  

Tracks:
01. Karma
02. Work For It
03. You’re My Kind
04  Big Man Boogie
05. Getting Through To Me
06. Judgement Day
07. The Woodsman
08. Pound Of Flesh
09. Some People
10. Signs Of Decline     
11. Satisfield
12. Fool’s Gold
13. Close To You

Website artiest: http://www.terryquiettband.com


Ook op Blues Magazine ...