Artiest: Ted Russell Kamp
Titel: Poor Man’s Paradise
Formaat: CD
Label: PoMo Records (Hemifran Records)
Release datum: december 2008

Ted Russel Kamp - Poor Man's Paradise (CD)

Deze Amerikaanse Singer-songwriter laat ons vertoeven in een Gumbo van muziekstijlen als Southern Rock, Jazz, Old Blues, en Americana. Het vorige album van deze Ted, scoorde in 2007 al erg hoog in de lijst van de beste 40 americana releases in the States. Dat album was getiteld “Divisadero”, en dit nieuwe album gaat nog meer kanten op. Als je naar het intro luistert van de eerste track ”Just a yesterday away” denk je meteen aan Bob Dylan, die ongetwijfeld een grote inspirator was, maar al gauw slaat het roer naar de Byrds, Little Feat en ook Firefall, die dus ook af en toe een beetje in de southern hoek zitten. Des te meer is dit album spannend te noemen, en bekende mensen als Leon Russel spelen ook een bescheiden rolletje op dit album.

Jazzy licksjes and roots – “Let the rain fall down”

Roots and blues – “Long distance man”

Ragtime blues – “Old folk blues en “Ballad of the guy”

Pure folk-country – “player piano”

Ted is erg beinvloed door de muziek van de jaren 60 en 70, wat hij grif toegeeft, en daar ook nog steeds zijn ispiratie uit haalt (de eeuwige Hippie?). Wie zal het zeggen, hoewel deze man echt wel in de tegenwoordige wereld vertoefd hoor.

Ted wordt erg prettig ondersteund door een groep van zeer kundige muzikanten die dan weer ingetogen en dan weer echt aanwezig klinken, maar nergens over de man in kwestie heen gaan. Mooie samenzang ook in bepaalde nummers, waar ik zelf altijd wel erg van gecharmeerd ben. Als je even iets verder kijkt dan het “gewone” bluesmateriaal, is dit zeker een album om veel te luisteren denk ik – oordeel zelf.
(frank van engelen)

Tracks:
01. Just A Yesterday Away
02. Just Go South
03. Let The Rain Fall Down
04. Long Distance Man
05. Let Love Do The Rest
06. Ballad of That Guy
07. Dixie
08. Poor Man’s Paradise
09. Old Folks Blues
10. Never Gonna Do You Wrong
11. Player Piano

Website Ted Russell Kamp : www.tedrussellkamp.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.