Ted Russelkamp - Get back To The Land

Ted Russelkamp – Get Back To The Land

Format: CD / Label: Pomo records / Release: Januari  2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Frank van Engelen

De Amerikaanse Singer-songwriter te Russelkamp brengt ons opnieuw in hogere sferen met zijn  nieuwste schijf, die dan de opvolger is van de erg goede schijf van een tijdje terug. Poor Mann’s Paradise kreeg lovende kritieken, en terecht vooral ook. Met deze schijf Get Back To The Land geheten, kan het nog wel eens veel harder gaan denk ik.
Deze cd biedt wederom een scala aan variatie, mooie popliedjes, Bluesey Drownin’ Ballades en invloeden ala Tom Petty, Travelin’Willbury’s en ook Elvis Costello en Tom Waits, en Neil Yong. Verder doet deze schijf ook memories oproepen aan de meer dan uitstekende cd van Zacchery Richards. Korto0m een plaat die gehoord moet worden vooral, maar je moet wel een beetje breed denken hoor hier in. Prima gastrollen op toetsen, sax vullen deze schijf erg mooi in.  Hemifran is min of meer wederom verantwoordelijk voor het uitbrengen en promoten van deze schijf, en ik doe er heel graag aan mee, Een juweeltje vind ik.

Wat Tracks even dan. De opener : “Carlifornia Wilfdflower is een mooie popsong ala Eagles sfeer en Tom Petty. Dan volgt: “ If I had A Dollar”, een Rocky track met een old country feel er in. Het nummer  Down At The 7th Heaven, is en soortement van filmachtige song, die doet denken aan Tom Waits, maar ook aan Randy Newman. Een prachtig nummer ingekleurd met zeer stemmige blazers.  Georgia Blue is een Bluesey track, met een Soul Feel over zich, en doet denken aan Bob Dylan maar ook aan Zachery Richards. Mooi nummers vooral ook en een goed voorbeeld van een stuk songwriting stuff ala optima forma.
Dan Time Is A Joker, een dreigende bluestrack ala Neil Yong en Chris Rea, ergggg mooi
Het absolute pareltje van het plaatje is de allerlaatste track genaamd Bottle On The table,  Drownin’ ballade van het allerergste soort, e daarom dus geweldig. Ik groet u allen, en verdrink graag hierin.

Tracks:
01. Carlifornia Wildflower
02. If I Had A Dollar
03. Lonelytown
04. God’s Little Acre
05. Down At The 7Th Heaven
06. Aces & Eights
07. Georgia Blue
08. Time Is A Joker
09. Get Back To The Land
10. Right As Rain
11. Don’t Look Down
12. Half Hearted
13. Bottles On The Table

Website artiest: http://www.tedrusselkamp.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.