Tas Cru – “Grizzle n’ Bone”
Label: Crustees Records
Formaat: CD
Datum release: April 2009

Tas-Cru_Grizzle-n-Bone

De band waar nu een revieuw van gaat volgen komt uit de stal van Racoon, die vooral veel variatie altijd hoog in het vaandel hebben staan qua releases. De man waar het hier om gaat luistert naar de naam Tas Cru, afkomstig uit Quebec, en een soortement van rauwe Aardappel qua stemgeluid en stijl van muziek. Dat deze man wat kan, blijkt wel uit de waardering die hij krijgt voor zijn projecten. Hij kwam in 2006 op de proppen met zijn debuut album-“Biscuit”, wat ook werd opgemerkt door Dan Akroyd, bekend van de Blues Broters natuurlijk. In 2007 werd een song “Black And poor in New Orleans” geselecteerd voor een speciaal event omtrent de ramp van Katrina, en daar stond onze vriend op de lijst met mensen als Mem Shanon, Tab Benoit,Irma Thomas and many more.

2008 is het tijdstip voor de geboorte van het tweede album- “Gravi Tas”, welke veel airplay op de diverse radiostations kreeg en veel traditionele stuff herbergt. Nu dus, album 3 “Grizzle ’n Bone” met heerlijk touchy songs erin met een drive die heerlijk wegluistert, en vooral weer veel variatie biedt.

Heerlijk die stem van deze man, die me heel af en toe aan Dicky Greenwood laat denken en dan ook nog eens die lekkere gitaarlickjes. De band die hem begeleid is vooral ook erg smakelijk vind ik, lekker Hammond, en heerlijke backing-vocals. Deze mensen zorgen voor een zeer verdienstelijk schijfje, wat je gerust kan serveren tijdens een lekker “onderonsje” met vrienden, ik weet zeker dat je er reacties op krijgt.. Veel Traditionele Stuff hoor je in dit album , met af en toe Eric Clapton dingen, en de oude bluesmeesters, hlemaal goed dus.

Kijken we eens even naar de tracks dan: Het titelnummer “Grizzle ‘N Bone” rock heerlijk weg, met heerlijk piano riedels, Dan Funk in “One Eyed jack” – lekker hoor, “Cann’t get Over Blues(again), Bluesey Stuff ala jazzy- met lekkere stemmetjes en dan “Come To Testifi” helemaal Gospel natuurlijk en werkelijk erg pakkend. De Bluesey Ballades zijn van en heel hoog niveau vind ik, “Making My Woman Cry” Lets Just Pretend-een beauty. De afsluiter is een bekende uit de Soulwereld, maar wel heel anders vormgegeven dus, My Love Is Lifting You Higher And Higher. Helemaal goed dus, al met al een schijfje om eens lekker te gaan ontdekken. Ik kan je vertellen dat je je tijd dan lekker besteed hoor- enjoy-
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Grizzle N’Bone
02. One Eyed jack
03. Woman Won”t You Love me
04. Tulsa Tornado
05. Money Talks
06. Come To Testifi
07. All Good
08. Cann”t get Over Blues (again)
09. Let”s Just Pretend
10. Brand New Shoes
11. Make My Woman Cry
12. The Prophet Of Lynchburg
13. Higher And Higher

Website Tas Cru : www.tascru.com


Ook op Blues Magazine ...