Slowman – “The best of”
Label: Slow Records
Formaat: CD
Datum release: Maart 2009

slowman-best-ofDe Zweedse Svante Torngre alias The Slowman is een man die na 24 jaar weer terugkeert in de muziekscene, en ik kan je nu al melden dat ik dat een hele goede zet vind, want dit is een topartiest. Slowman kwam in het bezit van een gitaar op zevenjarige leeftijd, en leerde zichzelf van alles aan en werd in de Seventies een echte Local Hero. Ook deed hij dingen in het theater, en in die tijd waren zijn Jimi Hendrix Acts een must om te zien. Het is voor mij ongelofelijk dat ik dat nooit geweten heb, als intense Hendrix-fan, maar als je zijn album beluistert, hoor je af en toe zeker van die hele aparte lickjes en expirimenten die Jimi ook deed met zijn spullen. Een beetje dat Psycydelische van hem en dat ruimtelijke gitaarwerk.

Deze man schrijft hele goede songs, en dat bleek toen ook al, toen hij zich verbond aan vele bands, die toen bij CBS onder contract zaten. dat gaf ook de nodige problemen, want het beleid werd veranderd, en er bleven te weinig mogelijkheden over voor onze vriend. Hij probeerde het nog wel een keertje met een aantal mensen, maar stopte er toen definitief mee, om iets anders te gaan doen.

Wel, hij is terug, en hoe, met een staaltje erg goede songs, met uitstekend gitaarwerk, strot, en begeleiding.

Er zit Blues, Rock, Roots, Nitty Gritty in, en het klinkt helemaal goed. Onze vriend kan alles heel aardig en weet verdomd goed hoe hij een song moet maken.

Opener “Take The Long way Home” bevat zanglijntjes ala Tragidally Hip, dat rauwe in zijn stem, met een donkere achtergrond, een echte “Nitty Gritty track”. “Take It Down” is een Bluesrocker van hoog formaat, met wat Lynnerd SK er in, en uiterst strak uitgevoerd, met weer van die prima achtergrondvocalen. Heerlijk Slide werk erin en een track die gewoon uitnodigd om vaker te draaien, en al helemaal als het mooi weer wordt.

Dan “You Can’t treat me That Way” – een beetje Chris Rea getint nummer, met ook dat gruizige er in verwikkeld, en natuurlijk wat slide.

Het album bevat ook prachtige Ballades als “Lover In The rain”. Het titelnummer “Slowman” is er ook een om in te blikken vind ik, heerlijke drive in deze track, en gewoon een rockachtig nummer, wat neigt to meezingen Folks. Bij “Rock And Roll Victim” kunnen alle registers weer open, met Wolfachtige trekjes erin, en een scheurend geheel, met heerlijk gruizige Bluesharp-klanken.

Dit album kent heel veel variatie en is er een die in mijn speler veel zal rondtollen denk ik, hoewel er erg veel moois aan de horizon is, en als het om dit soort muziek gaat, kan ik je zeker de winkel van Hemifran records eens aanraden, om te gaan shoppen. 15 tracks bevat deze schijf en je zal niet teleurgesteld zijn in het aanbod.- aanbevolen wanneer je van goede compacte songs houdt , gespeeld door mensen die al hun intensiteit erin gooien.-top
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Taking The Long Way Home
02. Don’t Count me Out
03. Take it Down
04. You Cann”t Treat me that Way
05 All Tied down.
06. Lovers in The rain
07. Slowman
08. Rock And Roll Victim
09. Stuck With The Blues
10. Standing
11. How Could I live On
12. Put The Blame On Me
13 `Hell Of A woman
14. Long Lost Friend
15. If I Ever

Website Slowman : www.slowman.se


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.