Artiest: Shirley Johnson
Titel: Blues Attack
Formaat: CD
Label: Delmark
Release datum: februari 2009

shirley-johnson-blues-attack

Chicago Blues Op en top en more

Shirley Johnson leverde in 2002 een waanzinnig Chicago Bluesalbum af wat tot aan heden toe een van de meest verkopende albums is in dat soort muziek, en ze is nu terug na zoveel jaren met een fantastisch nieuw album genaamd “Blues Attack”.

Mevrouw is een van de hardst werkende mensen in the Scene en verzorgt heel veel optredens in de Bluesclub van Chicago (ongeveer 3 a 4 per week) Het nieuwe album heeft wel wat langer op zich laten wachten wegens allerlei omstandigheden, maar het is het wachten meer dan waard. Shirley kiest ook in dit album voor een mengheling van pure Chicago-blues en Funky Soul items, wat resulteert in een prima schijfje, te meer dat het weer een begeleidng heeft van ongekende klasse. Veel mensen heeft zij weer meegenomen van het vorige album “Killer Diller”, aangevuld met wat nieuw talent en jawel, The Chicago Horns.

Nieuwkomer gitarist Luke Pytel laat een sound zien ala Carl Wheathersby en BB king, en doet dat vooral met verve, en lekker ingetogen, maar zeker heel aanwezig. Ja die sound van de Chicago Horns geven natuurlijk de accenten op de Soul en Funky stuff op deze cd.

De schijf herbergt twee covers, een die van Cropper komt: “6345-789″ en “Unchain My Heart” – Powel (natuurlijk akelig populair gezongen door Joe Cocker). Daarnaast een aantal slow-blues track van hoog kaliber: You Shoudn’t Have Been There en “Let It Rain” – erg mooi ook vooral die laatste met een Jazzy soundje erin verweven. De stem van Shirley is er een om te zoenen en precies doet wat moet in deze muziek, strelen, janken ,schreeuwen, kermen en swingen vooral ook. Funk is ook weer lekker aanwezig in een aantal tracks, en dat houd in dat deze schijf uiterst vermakelijk is en zich voor meerdere draaibeurten leent en ook geschikt is op welk feest dan ook, maar wat mij betreft vooral ook privé. Van mij mag deze dame naar Nederland komen, want nadat John Primer en Chick Rodgers nu eens even weer de Chicago Blues hebben gepromoot, moet naar mijn idee deze dame toch heel snel zich gaan melden in Europa en dan hopelijk bij ons ook.

Een van de hoogtepunten vind ik het uiterst breekbare ”let it rain”, maar er zijn er zoveel, want deze schijf swingt, bluesed, Grooved en passeert als een welkom Bluesiten voor een ieder die van echte Blues-klanken houd, en die niet alleen maar een soort prefereert dus, Van harte aanbevolen- en gauw in Nederland hoop ik Ms Shirley Johnson- Eentje om te koesteren!
(frank van engelen)

Tracks:
01. You’re Reckless
02. Blues Attack
03. My Baby Played Me for a Fool
04. 634-5789
05. Just Like That
06. You Shouldn’t Have Been There
07. I’m Going to Find Me a Lover
08. Felt So Good
09. Unchain My Heart
10. Selfish Kind of Gal
11. Take Your Foot Off My Back
12. Lost and Alone
13. Let It Rain
14. You Just Using Me


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.