Sarah Jane Morris – “When It Hurts”
Label: Fallen Angel
Formaat: CD
Datum release: Mei 2009

Sarah-Jane-Morris_When-It-Hurts

Sarah Jane Morris , Een dame welk haar loopbaan begon met de samenwerking met de Communards, en nu haar eigen pad heeft gekozen wat reeds resulteerde in een aantal prachtalbums. Jane etaleert op haar albums prachtvolle ballades die doorspekt zij n met Jazz/Soul/Singer/Songwriter aspecten, en waarbij de atmosfeer een grote rol speelt. Ik had al eerder een live/album van haar gehoord, en kwam erachter toen al, dat zij veel met haar stem kan doen, nl. ook Blues zingen. haar live/albums zijn wel wat anders dan haar studio albums moet ik bekennen, maar zeker net zoveel van waarde mijn inziens.

Jane viert haar vijftigste verjaardag, en met dit nieuwe album zet zij weer de toon voor een collectie met hele mooie soms politieke getinte songs, waarin zij afrekent met haar duistere verleden ‘burmargime’, vluchtelingen. en ook klimaatsveranderingen.

Het album ademt een sfeer uit die je meteen bij de strot pakt, en de nummers hebben een sfeer om te zoenen, elk in zijn soort, met een omlijsting waar je werkelijk U tegen zegt. Zij komt trouwens uit Southampton en laat met de elfde album zien dat ze meer dan mee tet in het Genre , dat zij vertegenwoordigd. het instumentarium wat haar begeleiding vormt ind e songs in groot, en varieeert van Bouzouki tot aan mandoline, en ga maar zo door, dat kan je zelf ontdekken bij deze zeer divers getinte schijf.

Even wat hoogtepunten er uit pakken- A world To Win/een song over hoop en actie, Never Forget How To dance/prachtige duistere song over gevangenschap en vernedering, een absoluut pareltje is Promised land-The Land where Dreams Are Sold, spreken boekdelen. Ook kippenvel in It is A shame, kortom dit is ee album om vooral eens goed tot je te nemen, en je te beseffen dat er vele mensen nog strijden voor vrijdheid van wat dan ook. De texten spreken werklijk boekdelen in dit album, en sarah laat zien dat zij dat prachtvol kan verwoorden in woord en muziek/koesteren deze dame zeg ik dan heel Hard
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. A World To Win
02. You Know her
03. Never Forget How To Dance
04. You Are Really Nowhere At All
05. Warm Wecomes, Cold Goobyes
06. Promised Land
07. It Is A Shame
08. Under The Stars
09. Illumination
10. Sunset
11. Betrayal
12. Good Night God Bless
13. I learned To Love You

Website Sarah Jane Morris : www.sarahjanemorris.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.