Artiest: Saint Jude
Titel: Diary Of A Soul Fiend
Formaat: CD
Label: JDC Entertainment
Release datum: verwacht maart 2009

saint-jude-logo

Halverwege de eerste luisterbeurt van Saint Jude’s ‘Diary Of A Soul Fiend’ toch nog even het schijfje gecontroleerd. Er was BluesMagazine.nl namelijk ingefluisterd dat het hier een debuut-album betrof van een zeer getalenteerd Brits muziekgezelschap dat zo rond 2005 zou zijn opgericht. Groot is de verrassing wanneer er prettig lome southern-rock uit de speakers knalt zoals dat in het nummer ‘Angel’ te horen is. De muziek is ook bij collega-muzikanten niet onopgemerkt gebleven waardoor het zomaar kan gebeuren dat je zowel Ron Wood als Jimmy Page bij een Saint Jude-optreden tegen het lijf loopt. Niet verwonderlijk dat we Wood terughoren als gast-gitarist op dit album!
Lynne Jackaman’s krachtige zangpartijen klinken nergens geforceerd en met groot gemak wordt wordt ge-switched van blues naar rock en soul waarbij de invloed van Janis Joplin (tijdens Big Brother and The Holding Company) hoorbaar is, terwijl hier en daar Sass Jordan (bekend van ‘High Road Easy’) om de hoek komt kijken. De fundering van Saint Jude bestaat uit een, duidelijk door The Faces beïnvloed viertal zoals blijkt in het prijs-nummer ‘Garden of Eden’ dat tevens de single is. Bij nader onderzoek blijkt dat bovenstaande bevindingen niet vreemd zijn. De produktie is in handen van de befaamde Chris Kimsey, in het verleden beschuldigd van nauwe banden met The Rolling Stones, en bovendien schijnt het album afgelopen zomer in Kentucky en Nashville te zijn opgenomen. Het album, dat tien, tien krachtige, eigen nummers bevat, blijkt een absolute groeibriljant te zijn en kan met een gerust hart worden aangeschaft door iedereen die maar geen genoeg kan krijgen van rauw en ongepolijst ‘seventies’ gitaar-geluid. Nu een eventuele terugkeer van The Faces dichterbij dan ooit lijkt kan het wachten probleemloos worden opgevangen met Saint Jude. Wij kijken enorm uit naar de live-verrichtingen van dit sensationele vijftal en niet alleen omdat de front-vrouw zoveel prettiger oogt dan Chris Robinson van The Black Crowes.
(Jeroen Bakker)

Saint Jude

‘A modern day Janis Joplin fronting the Faces’.

Aldus Rolling Stones producer Chris Kimsey.

Niet alleen hij is lovend over de nieuwe rocksensatie uit Londen. Ook sterren als Jimmy Page en Kate Moss bezochten al meerdere optredens van Saint Jude.
Zowel Pete Doherty als Mike Scott vroegen Saint Jude persoonlijk om de voorprogramma’s van respectievelijk The Babyshambles en The Waterboys te verzorgen.

Saint Jude speelt strakke southern rock ’n roll in de traditie van grote Engelse bands als de Stones en The Faces.
De bandleden zijn grootgebracht op een dieet van Aretha Franklin, Janis Joplin en Led Zeppelin. En dat is duidelijk hoorbaar.

Het debuut album “Diary Of A Soul Fiend” komt binnenkort uit op JDC Music Group (www.jdcmusicgroup.com).
Tien sterke songs van de hand van Lynne Jackaman en Adam Tyler doordrenkt met tijdloze southern rock, blues en soul.
Geproduceerd door Chris Kimsey, bekend van zijn werk met de Rolling Stones.
Speciale gast is niemand minder dan Rolling Stone Ron Wood, die onlangs in Londen het podium betrad tijdens een optreden van Saint Jude.

Binnenkort komt de band voor het eerst naar Nederland voor een serie concerten.

Rock ’n roll goes on the road! Mis het niet!

Saint Jude :
Lynne Jackaman- Vocals
Adam Greene-Guitar
Elliot Mortimer-Keyboards
Colin Palmer-Bass
Lee Cook- Drums

Website Saint Jude : www.myspace.com/saintjudemusic | www.saintjudemusic.com

Voor boekingen en info:
www.myspace.com/jdceurope

saint-jude-1


Ook op Blues Magazine ...