Rusty Roots – Something Ain’t Right

Formaat : CD / Label : Tub Thumper Records / Release : Januari 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst : Jeroen Bakker

Rusty Roots - Something Ain't RightHet is al zes jaar geleden dat vijf jonge bluesmuzikanten bij elkaar kwamen in een oefenruimte ergens in Limburg. De klik die daar ontstond laat zich het beste omschrijven als een muzikale chemie die er toe geleid heeft dat dit gezelschap zich onderhand kan beroepen op een uitstekende live-reputatie en met, vanaf 14 januari aanstaande, album nummer drie in de schappen. De eerste beluistering van Something Ain’t Right laat een goed op elkaar ingespeeld vijftal horen dat een breed muzikaal spectrum bestrijkt.
In het uitdagende Wiggle heeft zanger Jan Bas iets weg van een jonge John Fogerty. Die vergelijking is al eens vaker gemaakt maar ach… er zijn mindere namen om mee vergeleken te worden. Bas weet zich omringd door een stel klasbakken van muzikanten. In het swingende Easy en nog meer in Too Tight komt de soulkant van de band naar boven en ook aan Amerikaanse roots is geen gebrek zoals in Country and Wagons.
Tijdens het opzwepende Money Train lijkt het stof en steengruis van het spoor door de studio te waaien. Gekozen is om Let Her Down tot eerste single van het album te bombarderen. Alleen die magnifieke solo van de gitarist doet deze keuze al rechtvaardigen. De titel van de afsluitende titeltrack, een vrolijke ska-kraker, doet iets anders vermoeden maar aan de tien zelfgeschreven tracks op Something Ain’t Right mankeert helemaal niets. Hetzelfde geldt voor het fraaie hoes-ontwerp maar dat terzijde. Als dit een voorbode is van wat de Blues & Beyond-liefhebber in 2011 kan verwachten, komt het gegarandeerd goed.

Rusty Roots

Tracks
01. Wiggle
02. Wake Up
03. Too Tight
04. Country and Wagons
05. Get Down
06. Thing
07. Easy
08. Money Train
09. Let Her Down
10. Something Ain’t Right

Internet : www.rustyroots.com


Ook op Blues Magazine ...