Foto Cd-recensie: Richie Arndt Band feat. Kellie Rucker : Rockin’Americana – Live –

Format: CD
Label: Fuego
Release: Maart 2023

Tekst: André Wittebroek

Met Richie Arndt en Gregor Hilden heeft Bluesmagazine nog een interview gedaan en concertverslag gemaakt bij Sommer an der Ems vorig jaar augustus. Voor meer achtergrondinformatie over Richie zie dus 05-08-2022. Verder zijn er vele albums van hem besproken met allemaal prima recensies.

Nu heeft hij een album gemaakt met de Texaanse zangeres/ mondharmonicaspeelster Kellie Rucker. Het album is live opgenomen door Florina Hinz in Jazzclub Minden op 17.12.2022. bij het laatste optreden van hun tour.

Het is geen puur bluesalbum geworden maar zoals de titel Rockin’Americana al zegt een mix van verschillende stijlen, zoals, blues, Americana, country en rock.

Het album opent met de Beatlescover One After 909 met een drumriff en is lekker groovy. In dit nummer zingen ze samen en de mondharp van Kellie is rock and roll. In Take Me As I am is de leadzang van Kellie; ze heeft hier een wat harde, gruizige stem en Richie zorgt voor fijn laidback gitaarwerk en de ritmesectie is in uptempo countrystijl. Lonely Midnight Train is helemaal country, met strakke ritmes, mondharp, lapsteel en mandoline. Pompende rockblues kenmerkt I Ain’t Scared Of Nothing But Love en Kellie’s stem weer aan de harde kant. Zware drumslagen openen de ballade Back to Bad met mooie zang van Richie en heeft ritmisch veel weg van I’d Rather Go Blind, met mondharpsolo en een de gitaarsolo met vervormend geluid geeft een extra dimensie. Americana is Blues Is Blues en in de rustige stukken komt Kellie stem beter uit, stuk zachter. Rockig , swing en uptempo wordt het in No Hat, No Cap, No Sunglasses. That Evening Train is een geweldig mooie blues met prachtig gevoelig gitaarspel van Richie en pratende, wat schorre stem van Kellie, met een lekkere Hammond ook. Country komt terug in Aching Train en In The Meantime heeft die kenmerkende Little Feat grooves en funky ritmes en dat pianootje. Het bekende You Don’t Love Me van Willie Cobs met prachtige ‘lopende’ gitaarsolo bewijst de grote klasse van Richie Arndt, die ook de zang doet. De cd sluit af met een medley van het ritmisch country like Big Boss Mann en Mystery Train met tokkelend puntig gitaar en lekkere drums en bas. Richie zingt en ook met lange uithalen. Een vrolijk eind van een mooi album.

Conclusie:
Rockin’Americana – Live – is een mooi afwisselend album geworden. Er wordt uitstekend gemusiceerd en Kellie Rucker speelt geweldig mondharmonica en krijgt veel ruimte. Haar stem, het is natuurlijk live opgenomen, klinkt in de zachtere stukken prima maar in de harde stukken soms te gruizig, hees. Dit is persoonlijk, een ander kan het juist prima vinden. Al met al: prima album!

That Evening Train (Live)

 
Line-up:
Richie Arndt: guitar, vocals
Kellie Rucker: harmonica, vocals
Sascha Oeing: bass, vocals
Tim Zimmermann: drums, vocals
Additional instruments
Björn Diewald: organ,piano, mandolin

Tracks:
01: One After 909 02: Take Me As I Am 03: Lonely Midnight Train 04: I Ain’t Scared Of Nothing But Love 05: Back To Bad 06: Blues Is Blues 07: No Hat, No Cap, No Sunglasses 08: That Evening Train 09: Aching Train 10: In The Meantime 11: You Don’t Love Me 12: Medley: Big Boss Man/Mystery Train

Links:
www.richiearndt.de


Ook op Blues Magazine ...