Quinn Sullivan - Cyclone

Quinn Sullivan – Cyclone (feat. Buddy Guy)

Format: CD / Label: GBG Records / Release: april 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Stan van der Lugt

Gitaarwonder Quinn Sullivan is pas 11 lentes jong en is een protegé van Buddy Guy.
In 2008 debuteerde het ventje op Buddy Guy’s album Skin Deep met een solo in
Who’s Gonna Fill Those Shoes. In 2009 verschijnt zijn eerste single Summer Of Love.
Vanaf heden ligt het debuutalbum Cyclone in de schappen dat voortvarend opent met twee ouderwets recht voor zijn raap rockers My Sweet Guitar en Ten Years Down The Road.
De toon lijkt gezet maar, maar niets is minder waar, want de volgende twee songs (Good To See You en Crazy Rhythm) zijn popsongs die niet zouden misstaan in het repertoire van de gebroeders Hanson.
Buddy’s Blues is daarentegen een slow blues, met hoe kan het ook anders, een gast optreden van Buddy Guy. Dit bluesje wordt echter gevolgd door tenenkrommende jaren 60 psychedelica in Summer Of Love.
Maar goed, in Rock On Roll On It geeft Quinn weer even lekker gas en is de wrange nasmaak van Summer weggespoeld. De afsluitende Peace and Harmony doet me erg denken aan het werk van Steve Miller uit de jaren 70.

Quinn is een ontzettend getalenteerde bluesgitarist maar op Cyclone zijn het niet alleen de “blue notes” die de boventoon voeren. Ook zijn er invloeden uit de rock en de pop te beluisteren. Dat maakt van Cyclone een gevarieerd album, maar door de wisselende kwaliteit van de songs is Cyclone geen evenwichtig geheel.
Daar komt nog bij dat de vocalen mij niet overtuigen. Zijn stem doet me net iets te vaak aan Kinderen Voor Kinderen denken, en daar had ik vroeger ook al zo’n bloedhekel aan. Jammer dat voor het debuut niet een professionele zanger is ingehuurd.

Tracks:
1. My Sweet Guitar
2. Ten Years Down The Road
3. Good To See You
4. Crazy Rhythm
5. Cyclone
6. Buddy’s Blues (with Buddy Guy)
7. Summer Of Love
8. Rock & Roll On It
9. Weekend Uniform
10. Blues Child
11. Me & My Guitar
12. Peace And Harmony

Website artiest: http://www.quinnsullivan.me


Ook op Blues Magazine ...