Morblus - On The Way Back

Morblus – On The Way Back

Format: CD / Label: Stormy Monday Records / Release: november 2010

Tekst: Suzanne Margaroli

De nieuwe live-CD van Morblus wordt aangeleverd in een mooi vormgegeven map met stickers en aanvullende info. Het ziet er allemaal professioneel en gelikt uit. Sinds hun oprichting in 1991 heeft de band uit Italië zich een gedegen live reputatie verworven als ‘funky blues band’ met een inmiddels zeer trouwe aanhang in de lage landen.
Deze live reputatie zou zomaar eens de reden kunnen zijn dat ‘On The Way Back’ alweer de 3de live release is die Morblus uitbrengt. De CD is mijn eerste kennismaking en ik heb dan ook hoge verwachtingen.
De heren Roberto Morbioli en toetsenist Daniele Scala laten zich beïnvloeden door grootheden als Robben Ford en John Mayall hetgeen duidelijk hoorbaar is.
Beiden vormen al die jaren de kern van Morblus, aangevuld met een sterke ritmesectie op bas (Stefano Dellaporta) en drums (Diego Pozzan).
Helaas kunnen de mannen van Morblus hun sterke live reputatie op deze plaat niet helemaal waarmaken. Hoewel de stem van frontman Roberto Morbioli mij persoonlijk niet aanspreekt en de keuze van de bluesklassiekers een gemakkelijke lijkt staat het samenspel echter wel als een huis. De totaalsound is krachtig met invloeden van funk, R&B en soul. Voor mij springen ´Stormy Monday´ en ´High Up In The Sky´ eruit, enigszins teleurstellend is de kraker ´Ain’t No Sunshine´.
De live CD maakt mij wel voldoende nieuwsgierig ze eens in het écht te gaan zien en hun live reputatie op de proef te stellen. Nu nog even afwachten of het zuiden ook in het tourschema zal worden opgenomen. Morblus zal op hun ‘On The Way Back’ tour in april/mei o.a. Almelo, Brielle, Dordrecht en Rotterdam aandoen (zie ook concertagenda).

Tracks:
1. Live It Up
2. I Don’t Believe
3. My Shoes
4. Cissy Strut
5. Stormy Monday
6. Black Cat Bone
7. Start It Up
8. High Up In The Sky
9. Ain’t No Sunshine
10. They Ain’t Got What I Got
11. Boom Boom

Morblus tour april 2011
07 april – Proeflokaal Belgie, Almelo
08 april – Jazzpodium DJS, Dordrecht
10 april – Blues in Bruges, Bruges (B)
11 april – Banana Peel, Ruiselede (B)
13 april – Honky Tonk, Brielle
16 april – Bluesclub L’Esprit, Rotterdam
17 april – Café t’Goor, Gooreind (B)

http://www.myspace.com/video/vid/106216771#pm_cmp=vid_OEV_P_P
Stor­my Mon­day, Be­vri­j­dings­fes­ti­val, Wa­ge­nin­gen (NL), 05.05.2010

Website artiest: www.morblus.com


Ook op Blues Magazine ...