Artiest: Matt Andersen
Titel: Second Time Around
Formaat: CD
Label: Bertus
Release datum: februari 2009

matt-andersen-second-time-around

Matt Andersen is een gitarist die uit Canada afkomstig is, en inmiddels nu dus zijn tweede album solo heeft afgeleverd.

In Canada is deze man een grootheid kan ik je zeggen, en ik denk dat er meer landen bij gaan komen binnenkort.

Matt is een gitarist die de boel acoustic houd, en een mengeling etaleert van Country-Folk Blues en daarbij prachtige gitaarlickjes neer zet, en ook een behoorlijk staaltje Slide kan spelen. Het album vult ie trouwens niet alleen hoor, maar wordt sober en intiem bijestaan door:
Brian Bourne-bass en background vocals- Keith Mullins-drums, congas en background vocals- Scott Macmillam-guitar en natuurlijk Matt- guitars en vocals-lead. Deze mensen geven het album een mooie rustgevende sfeer mee.

Matt heeft aardig wat ervaring op gedaan en heeft vaak in het voorprogramma gespeeld bij grote acts als Bo Diddley en Little Feat (binnenkort in Nederland), en ook de legende George Harisson, dus dan kan je wel wat.

Het album biedt ondanks dat het acoustisch is wel veel variatie in uitvoering en spelgenot. Opener Leaving Blues is een soortement van lekker kabbelende Folkblues, I Play The Fool For You- een Slowblues met hele mooie dingetjes er in.- en ook nog eens een prima stem heeft, de volgende track is wederom een soortement van Country-bluesey track. If I Can’t Have You, is een lekkere meezinger ala Soulgehalte.

We vinden op dit album ook een Cover van niemand minder dan Bill Whitthers- jawel Ain’t No Sunshine When She Is Gone, die wel een mooie uitvoering krijgt, en af en toe lekker die jazzy guitar laat horen, en zijn stem is erg goed in deze track. Een van de hoogtepunten Lay Down With me, is een soort ala JJ Cale en Dire Straits, heerlijk nummer met heerlijke feel in het nummer. Tell Me is een heftige slide-guitartrack waar je even kan horen tot wat deze man in staat is, doet een beetje denken aan Bjorn Berge, die zweedse gitarist, erg lekker.

Have You Got The Blues, is weer zo’n Down to earth blues, met uitstekend gitaarwerk. In rolling home horen we weer zo een Laid Back blues die ook weer dwingt tot meezingen, terwijl de een na laatste track weer een ballade ala toppie is- My Old Friend The Blues. Ja, en dan is het even stil en begint er iemand te lachen, en krijgen we een bonustrack in de vorm van een prima slowblues, waarin de gitaarpartijen elkaar prima afwisselen en waar het speelplezier er af spat, helemaal leuk zon sessie toch?

Als je denkt dat een acoustisch album saai is, zal deze man zeker je mening om gaan gooien, en hij verdiend dan ook alle aandacht die hij kan krijgen- Prima schijf
(frank van engelen)

Tracks:
01. Leaving Home
02. I Play The Fool For You
03. When my Angel Gets The Blues
04. If I cannt Have You
05. One Size never Fitts
06. Aint no Sunshine
07. Just Dont call me Your Friend
08. Lay Down With Me
09. Tell me
10. Have You Got The Blues
11. Rolling Home
12. My Old Friend The Blues
13. surprice track

Website Matt Andersen : www.stubbyfingers.ca


Ook op Blues Magazine ...