Mark Robinson – Quit Your Job Play Guitar

Mark Robinson – Quit Your Job, Play Guitar

Format: CD / Label: Blues Boulevard Records / Release: februari 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Gerrit Harmsen

Mark Robinson, een naam waarvan ik nog nooit had gehoord. Niet geheel onlogisch als je, speurend op internet, tot de ontdekking komt dat dit zijn debuut release blijkt te zijn.
Samen telt de band maar liefst 7 koppen. Dat dit muzikaal veel mogelijkheden biedt is voor een ieder van ons wel duidelijk. Indien je dit vervolgens ook weet om te zetten in een debuut van wereldklasse belooft dit veel moois voor de komende jaren.
Grootste goed van deze plaat is de veelzijdigheid. Gedurende een kleine 50 minuten horen we o.a. de trompet, saxofoon, horns, keyboards, banjo, harmonica en piano voorbij komen.
Daarbij natuurlijk de bass, drums, en het prima gitaarwerk, die de solide basis zijn voor deze pakkende samensmelting van Countryblues, Delta, Chicago, Slowblues, en Bluesrock.  
Regelmatig komt mijn heen en weer zwiepende luie Ikea stoel onder spanning te staan van de swing die mij te pakken heeft. In sommige nummers meen ik wat van The Gentlemen’s Blues Club te herkennen, niets mis mee, het geeft vooral aan hoeveel kwaliteit de songs herbergen.
Indien je overweegt te stoppen met werken om gitaar te gaan spelen, doe dit dan op dezelfde manier als deze meneer Robinson. Ik ben erg nieuwsgierig waar dit album gaat eindigen in de jaarlijstjes van degenen die deze CD zullen gaan aanschaffen.

Tracks:
01. Poor Boy
02. Payday Giveaway
03. Runaway Train
04. Sleepwalk
05. This Old Heart
06. Memphis Won’t Leave me Alone
07. The Fixer
08. Back In The Saddle
09. Backup Plan
10. I Know You’ll Be Mine
11. Try One More Time

Website artiest: www.markrobinsonguitar.com 

http://www.youtube.com/watch?v=0r0bao7DT8g
http://www.youtube.com/watch?v=JjPeFvJD_Jc


Ook op Blues Magazine ...