Lucinda Williams - Blessed

Lucinda Williams – Blessed

Format: CD / Label: Lost Highway / Release: februari 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst : Hananja Verduyn

Lucinda Williams bouwde haar reputatie op in de jaren ‘90 met een reeks prachtige albums die gedetailleerd een turbulent leven vol met roekeloze mannen en een wandel-zoektocht naar zingeving in het hart van het moderne Amerika liet zien.

In 2008, gelukkig in de liefde en wat rijper geworden  heeft Williams met het album “Little Honey”  een product neergezet van persoonlijke ontplooiing, in alle facetten van haar leven

De titel van haar nieuwe album, “Blessed”, kan wijzen op meer nummers van gelukzaligheid. Echter, Williams kijkt nu echter verder dan naar haar eigen hart en ervaringen, en zingt over anderen.
Ook op dit album laat Williams horen dat ze houdt  van het  samenbrengen van rauwe gitaar rockers met zachte akoestische touch, vergelijkbaar met de  stijl van Neil Young. Williams richt zich met dit album op personages die buiten de samenleving vallen.
Na een aantal albums van haar te hebben gehoord is m.i. “Blessed  een van de beste albums die ze ooit heeft uitgebracht.  Geproduceerd door Don Was (die Bonnie Raitt’s “Nick of Time”heeft geproduceerd), heeft ze de emotionele dozijn songs op het album bespeeld en bezongen  met een prachtige touch waarmee ze diep ontroerende momenten weet te creëren. Of het nu gaat over  het gevoel van verlies in “Copenhagen”, waarin ze zingt over de dood van een vriend, of ” Born To Be Loved’, een  ballad die elke moeder haar kinderen zou willen zingen voor het slapen gaan.  Net als op haar klassieke albums, mixt de songwriter  elektrische gitaar songs(“Buttercup ‘,’ Seeing Black”), protest songs (“Soldier’s Song”), en ontroerende, prachtige hartverscheurende ballads (“I Don’t Know How You  Living “,” Sweet Love”)  Door deze mix is dit album  een dynamisch, menselijk album,  eentje waar ik verliefd op ben geworden. Wat “Blessed” laat zien is de manier waarop LucindaWilliams  de wereld ziet ,een openhartige en onverschrokken eerlijkheid die prachtig is om te horen.

Tracks:
01. Buttercup
02. Don’t Know How You’re Living 
03. Copenhagen
04. To Be Loved
05. Seeing Black
06. Soldiers Song
07. Blessed
08. Sweet Love
09. Ugly Truth
10. Convince Me
11. The Awakening
12. Kiss Like You Kiss

Website artiest: www.lucindawilliams.com


Ook op Blues Magazine ...