Jude Johnstone - Quiet Girl

Jude Johnstone – Quiet Girl

Format: CD / Label: Bojak Records / Release: 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Frank van Engelen 

Jude Johnstone is een Amerikaanse schoonheid, die je zo in het rijtje van carly Simon, Linda Rondstadt en ook een beetje Mitchell kan plaatsen. Haar stemgeluid is echter wel een beetje anders, en ze kan haar stem ook op verschillende manieren gebruiken. Zij heeft al de nodige albums op haar naam staan kan ik U melden, dus een onbekende is deze dame gelukkig niet meer in onze muziek wereld. Helaas toch te weinig aandacht voor deze dame, en dat is erg jammer want zijn produceert het ene na het andere mooie album. Een pracht stem siert haar, en ook voortreffelijk en sfeervol pianospel en ook nog mooie composities.

Het album Mr Sun uit 2008 bracht veel Jazzy invloeden en Singer Songwriter’s stuff. Een stem die zwoel klonk maar ook fel kon verrassen. Echoes of Oove is een stuk wat echt jazz uit het beste vaatje is.

Het nieuwe album heet Quiet Girl en is naar mijn idee een plaatje van een plaatje, gevuld met voornamelijk prachtvolle ballades ingevuld op een sferische wijze die geen grenzen kent, en af en toe filmisch aan doet. Wat heeft deze dame een mooie stem, en ze wordt ook nog eens bij gestaan door niet de minste Emmylou Harris, Clarence Clemons, JD Souther en ook Jimmy Lafave. Nou ja, en als je dan de tracks af gaat, dan kan je alleen maar zeggen dat deze schijf je eigenlijk alleen maar bekoren kan.

Dat doen we dan ook maar even meteen.

Het album opent met de titelsong, een Iers getinte ballade lijkend af en toe een beetje op Ricky Lee Jones, en prachtig ingekleurd door o.m Emmylou Harris.
In I Don’t Wana Go Home, horen we een puike ballade in een soortement van country achtig geheel met samenzang om te zoenen van Jimmi Lafave en Jude.
Josephina had zo van de hand van Richard Zacchery kunnen wezen qua sfeer, een duister nummer maar oh zo mooi.
I Pray for The Rain-een ballade die zo in de hitparade had kunnen staan met een prachtige melodie erin..
En dan het pronkstuk volgens mij, On That Train: man wat een beauty is dit met Jd. Souther in de backing vocals. Een bloedmooie melodie en prachtige ingetogen piano partij.

Cry For New Orleans lijkt af en toe een beetje Judy Collins, en klinkt bijna filmisch met cello en viool e.d.  Tot slot de afsluiter The Smell Of Summer, Hoe mooi wil je ze hebben zeg.? Wauwwwwwwwwwww. Meteen genieten zoveel mogelijk, man wat mooi! 

Tracks:
01. Quiet Girl
02. I Don’t Wanna Go Home
03. Josephina
04. Don’t Wake Me Up
05. I Pray For Rain
06. On That Train
07. Cry For New Orleans
08. It’s Gonna Take A While
09. Angel At Your Door
10. The Smell Of Summer

Website artiest: http://www.judejohnstone.com


Ook op Blues Magazine ...