Artiest: John Cleary & The Absolute Monster Gentlemen
Titel: Live-Mo Hippa
Formaat: CD
Label: F.H.Q records
Release datum: oktober 2008

john-cleary

Mensen die houden van New Orleans klanken zullen hier hun vingers bij af likken, want als je dit hoort, schieten je meteen namen als Allen Toussaint, Dr. John, Marc Broussard en de Meters te binnen. Dat houdt dus in een mix van Blues met een behoorlijke Funk saus er over heen, en Live is dat natuurlijk altijd lekker om bij weg te swingen.

John is een Engelsman, die al heel gauw in de gaten had dat zijn hart bij deze stroming van muziek ligt. Heeft veel ervaring op gedaan met diverse mensen uit de Scene, en nadat hij eerst als een soort pionier heeft geopereert en side-werk deed met o.m Bonnie Rait e.d. heeft hij dan nu deze fabuleuze band om zich heen gevormd.

Derwin Big D Perkins-guitar-vocals, Cornell C, Williams-bass guitar-vocals, Eddie Christmas-drums komen allen uit New Orleans en ondersteunen deze man zeer vakkundig en geven een mix ten gehore van Jazz- Funk stuff wat leidt tot prachtige intermezzo’s .

Erg aanwezig is natuurlijk het piano werk en de vocals van John Cleary, die elke track weer net dat extras mee geven, en het album erg afwisselend maken. Zijn stem is de ene keer wat rauwig , terwijl hij op ballades lekker ingetogen zijn nummers zingt – heerlijk gewoon. De man heeft ook wel een beetje lijntjes lijkt het wel met de muziek van Johnny Neel.

Het album bevat eigen songs , maar ook een aantal zeer bekende covers als Tipitina, Groove Me, en ook Go To The Mardi Gras en van mij had Goodnight Irene er ook nog wel op mogen staan. Heerlijk die piano riedels allemaal en die Funky bass partijen.

Een album om lekker op een feest op te zetten, en Grooven en swingen maar met die hap, succes verzekerd.
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Go To The Mardi Gras
02. People Say
03. Cmon Second Line
04. Tipitina
05. Cheating On You
06. Port Street Blues
07. Help Me Somebody
08. Groove Me
09. When U Get back
10. Mo Hippa

Website John Cleary : www.joncleary.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.