Foto Recensie : Jeff Beck - Live and Exclusive from the Grammy Museum

Jeff Beck -Live and Exclusive from the Grammy Museum

Format: CD / Label: Atco / Release: december 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Stan van der Lugt

2010 was een goed jaar voor het Britse gitaarfenomeen Jeff Beck. Het nieuwe studio album Emotion and Commotion werd door critici en fans lovend ontvangen en de promotionele wereldtournee werd één grote triomftocht langs uitverkochte zalen.
Live bevat een selectie van acht nummers die Beck tijdens de tournee heeft gespeeld, waarvan vier tracks afkomstig zijn van het nieuwe studioalbum aangevuld met live favorieten als Brush of the Blues en A Day in the Life.

Jeff Beck laat zijn gitaar zingen in lyrische instrumentaaltjes als Corpus Christi Carol, Over The Rainbow en Nessun Dorma. Deze nieuwe studio nummers worden in de live setting foutloos en schijnbaar moeiteloos gereproduceerd, met onvoorstelbaar knap gebruik van tremelo en volumeknop.
Maar ook in de hoogste versnelling blijft Beck verbazen met een weergaloze techniek zoals in het aan rock gelinieerde Hammerhead.
Jeff Beck schakelt knap over in complexe countrylicks in een eerbetoon aan zijn inspirator Les Paul met een bloedstollende versie van de jaren 50 hit How High The Moon.
Minpuntje van Live is de korte speelduur van slechts 32 minuten, maar het gitaarspel van Beck heeft in een halfuurtje meer zeggingskracht dan menig ander gitarist in twee dagen.

Tracks:
1. Corpus Christi Carol
2. Hammerhead  
3. Over The Rainbow
4. Brush With The Blues
5 A Day In The Life
6. Nessun Dorma
7. How High The Moon
8. People Get Ready

Website artiest: www.jeffbeck.com


Ook op Blues Magazine ...