Artiest: JD Souther
Titel: If The World Was You
Formaat: CD
Label: Slow Curve Records (Hemifran)
Release datum: oktober 2008

JD Souther - If The World Was You (CD)

JD had in het begin als grote invloed Roy Orbison en was erg gecharmeerd van de liedjes die deze man ten toon spreidde in de muziekwereld. Hij kwam al vrij snel in contact met Glenn Frey, waarmee hij zich min of meer in the rythm and blues ging storten, en ook later een duo vormden genaamd Longbranch Pennywhissle, die folkachtige dingen vermengde met andere stromingen van muziek. Het album Lone uit 1979 leverde ook nog eens bijdragen op van muzikanten als J Burton-gitaar, Ry Cooder-gitaar en ook Jim Gordon-drums. Na verloop van tijd ging Souther zelfs schrijven voor megaband, waar hij ook in zat The Eagles. Vergis je niet, onze vriend is verantwoordelijk voor hele vette hits als “new Kid in town”, “Best of my love” en anderen. Net als andere grote zangers bleef hij echter niet lang in deze band, net als ster-vocalist Randy Meisner.

Zijn muzkiale pad gaat verder, en JD schrijft songs voor o.a Bonny Rait en ook Linda Rondstadt, en ook Jackson Browne is regelmatig van de partij als hij iets doet. Dit album is live opgenomen met een 5 man sterke Jazz band, die een mengeling laat horen van prachtige ballades ala New orleans, jazzy ,Eagles, en vooral JD zelf, Wat een schoonheid is dit, en de muzikanten spreken werkelijk boekdelen.

Een album om te koesteren met ook nog een heel lang nummer erop van maar liefst 12 minuten, en die mag je zelf ontdekken.

Opener ”I’ll be here at closing time” zet de toon voor prachtige blazers arrangementen en een heel gevoelig en indringend nummer.

De nummers gaan alle kanten op, dan weer bluesey jazzy, bossa nova, byv ”Rain” – latin achtig nummer. Het nummer “in my arms tonight” doet denken aan veteraan James Taylor waar trouwens andere tracks ook wel iets van weg hebben, dit nummer laat de balladekant zien a la Eagles maar zeker een jazzy , bluesfeeling in deze track. “One more night” zet je meteen in new orleans neer, en ja de afsluiter magische bluesjazz van hoog kaliber, tikkeltje Miles Davis. Warm aanbevolen voor geen Blues-puristen, maar voor gewoon Music lovers. Uitgebracht door slow-curve records Hemifran.
(frank van engelen)

Tracks:
01. I’ll Be Here At Closing
02. House Of Pride
03. Journey Down The Nile
04. One More Night (Killing Spree)
05. In My Arms Tonight
06. Rain
07. A Chorus Of Your Own
08. The Border Guard
09. Brown (Osaka Story)
10. Come On Up
11. The Secret Handshake Of Fate

Website JD Souther : www.jdsouther.net


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.