Jan Rijbroek / JR Band – “www.jrband.com”
Label: Mammoth Records
Formaat: CD

Maak je borst maar nat voor een schijfje waar de vonken vanaf spatten Blueslovers, maar vooral ook Rockfans worden op hun wenken bediend, in dit prima schijfje.

Het is niet helemaal duidelijk voor mij, of dit nou een demo cd is, of gewoon een album, maar wel heel duidelijk is dat we hier met een levendige Nederlandse legende te maken hebben. Je zou hem gerust een Hippy van de Last of The Monicans kunnen noemen. deze man sierder al optredens op van The Allman Brothers, Santana en ook ZZ Top vroeger, en scoorde daar een heel hoog aanzien met. dat kan ook niet alles, deze man zet feiloos een prachtmix, van Rock, Funk, metal neer, die werkelijk knalt uit je speakers, en ik denk dat het optreden deze zondag op het Botermarkt Blues wel eens legendarisch kan worden.

Kijken we eens even naar de tracks op deze schijf, dan zien we heel veel afwisseling, en dat is natuurlijk voor de muziekliefhebber een must lijkt me.

Baby Get Down knalt er meteen al lekker in, en laat meteen zien dat we hier echt met een goede preformer te maken hebben, Bluesrock van de bovenste Plank. “For Absent friends” prachtig eerbetoon aan hele goede vrienden van Jan met een ongekend mooie Feel er in, die af en toe Sympho-achtig klinken,- moooi hoor! “Nothing To Loose”, wederom Bluesrock, en dan At The End Of the day, een pracht ballade met veel Sympho elementen, en w.s. de mooiste track van dit schijfje. Grappig is dat een nummer van Neil Diamond een totaal andere outlook geeft met een messcherpe gitaarsolo. “Little Cocaine”, is een soortement van Folknummer, a la Bob Dylan, en klinkt lekker ontspannen. De laatste 2 tracks zijn live dus, en van Billie Holliday en Williams, en klinken zoals het moet zijn, rauw , lekker en ook teder. Zijn stem en gitaar spreken boekdelen, en lijkt een beetje op de pracht viberatiestem van Roger Chapman, Check it out a.s.. zondag op de Botermarkt dus, en ik denk dat Jan een hele horde fans een heel groot plezier doet, door nog een keer zijn gitaar uit de koffer te trekken, en het plein zal laten knallen, ongetwijfeld!!!
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Baby get Down
02. For Absent Friends
03. Nothing To Loose
04. At The End Of The day
05. If God Was A Woman
06 Love On The Rocks
07. Little Cocaine
08. I wanna Make Love To You
09. Come rain, Come Shine

Website JR Band : www.jrband.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.