I Like It Better Here / Music From HomeVarious Artists
I Like It Better Here – Music From Home

Formaat : CD
Label : Hemifran Records
Release datum : september 2010

Door Frank van Engelen

De uitgeverij Hemifran staat al jaren garant voor de beste muziek wat betreft Singer/songwriting maar ook de zij weggetjes daar naar toe. Dan hebben we het over Blues, Jazzy, Country en andere aanverwante muziek. Dit gegeven maakt het vooral allemaal heel spannend. Zoals vele lezers wel weten schrijf ik dikwijls over produkten van Hemifran. waarom? omdat het hoog van niveau is en gevarieerd. De muziek gaat van Jackson Browne tot aan de blues van Brian kramer, en van Judy Collins tot aan Allison Moorer of The Plastic Palls. Allemaal muziek die een eigen gezicht hebben, en daardoor meteen ook opvallen.
dat is nog niet voor het hele grote publiek zo, en dat zou wel eens de reden kunnen zijn, maar zeker ook een feestje voor Hemifran om een plaat onder hun eigen naam uit te brengen.

I Like it Better Here heet deze geweldige compilatie en bevat Music From Home dus-. Deze schijf is gevuld met het beste qua artiesten uit de Hemifran stal, en dat is niet misselijk kan ik U zeggen en verdiend zeker Uw aandacht.
Het is meer dan verdiend naar mijn idee dat deze schijf er is, en de artiesten die hier op staan zorgen elk afzonderlijk voor een heerlijke sfeer vol met variatie, war men vel elementen van de muziek in terug kan vinden.
Maak je op voor maar liefst 16 nummers muziek in Optima Forma, wat swingt van Blues naar Country, van Folk naar Jazz, van Rock naar ballades, gewoon iets voor een ieder oor.
Dus houd je vast, we vinden dus namen als Joel Rafael, Jack Tempchin,Citizen K, Amy Raash, Sugarcane Jane en ga maar zo door.

Ik geef je nu even een idee van wat het album qua sfeer bevat.
De opener is een song van Joel Rafael, en is een Live opname waaraan ook Crosby And nash hubn stemmen lenen, en dat zorgt voor een prachtige song./ This is My Country Vervolgens Jack Tempchin die de Blues speelt in de trend van de Piedmont bluesgangers/ Making Myself At Home
Dan een vreemde eend in de bijt die verbazend mooie muziek maakt Citizen K dus, een combi van Alan parsons, Moody Blues, Floyd maar net zo gemakkelijk ook Psychedelische Rock.
A Place To Call My Own. Het nummer van Jeff Larson is een folk ballade van hoog formaat over het wel en wee in Amsterdam, Sugarcane Jane zet een nummer neer wat mij een beetje aan Carry on deed denken, een pracht song met meerdere stemmen dan natuurlijk. Home Nights dus.
Er staat ook een nummer van Greg Copeland op van zijn fantastische laatste album, maar wel een hele speciale 27 Red House RD. beetje Jim croyce achtig qua stijl een geluid. Dan Keith Miles zorgt voor een jazzy blues tintje in de song The Places The Devil Calls Home.
Een van de absolute hoogtepunten zijn . Steve postell, ook dat album eens beschreven op de site, met het nummer Follow Me Home, een bloed mooie ballade. Dan Batdorf and Rodney/ Hiome Again Folk in Optima forma ala Leo Kotke. En dan het opus van de schijf wat mij betreft de sidderende live uitvoering van Jackson Browne/ The Rebel Jesus, ook te vinden op zijn album The Conqurer
Dit is wat dit zeer bijzonder schijfje allemaal te bieden heeft, ik zou zeggen ga er voor zitten met een goed glas wijn of een whiskey, en laat je verassen door al dit moois op zo een glimmend schijfje. Hemifran/ Top produkt hoor

Tracks

01. JOEL RAFAEL – THIS IS MY COUNTRY (LIVE)
02. JACK TEMPCHIN – MAKING MYSELF AT HOME
03. CITIZEN K – A PLACE TO CALL YOUR OWN
04. AMY RAASCH – WHEN THE CAVE GOES DARK
05. JEFF LARSON – THIS MORNING IN AMSTERDAM
06. VINCE MELAMED – FEELS LIKE COMING HOME
07. SUGARCANE JANE – HOME NIGHTS
08. FRANCESCO LUCARELLI – MR SUNSHINE (ALT MIX)
09. GREG COPELAND – 27 RED HOUSE RD
10. STEVE NOONAN – GOIN’ HOME
11. KEITH MILES – THE PLACES THE DEVIL CALLS HOME
12. BOB CHEEVERS – IF THIS OLD HOUSE COULD TALK
13. STEVE POSTELL – FOLLOW ME HOME
14. ROBBIN THOMPSON – I’M ALL IN
15. MIKAEL PERSSON – HOME SWEET HOME
16. BATDORF & RODNEY – HOME AGAIN (LIVE ON AIR)
17. JACKSON BROWNE – THE REBEL JESUS (LIVE)

Internet : www.hemifran.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.