Various Artists – I Like It Better Here – More Music From Home

Formaat: CD / Label: Hemifran / Release: februari 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Frank van Engelen

I Like It Better Here - More Music From HomeHemifran is het vaandel drager van de Blues and vooral Beyond muziek in al zijn facetten. In de afgelopen jaren heeft deze organisatie al zoveel mooie pareltjes onder de aandacht gebracht, waarvan er veel te vinden zijn qua reviews op deze site overigens.
Ik acht de kwaliteit heel erg hoog, en ben dan ook trots dat ik vele dingen mag promoten, zodat ze allemaal en breder luister publiek kunnen krijgen, en vooral verdienen ook.
De vorige keer besloot men dat het tijd was om eens een compilatie uit te brengen van top nummers van de beste albums in een bepaalde tijd, en dat heeft geleid tot een groot succes. Mensen als Jackson Brown, Slowman, Fassoux laten horen waarom ze vooral gehoord moeten worden. Toen werd als titel mee gegeven I Like It Beter Here, Music From Home. Als je deze schijf beluistert weet je ineens dat er zoveel mooie muziek wordt gemaakt, waar wij vaak helemaal niets van weten, dus vandaar een enorm compliment van mijn kant voor het samen stellen van zo een mooie compilatie. Het thema Home werd in vele songs ook daad werkelijk gebruikt. Meer over dit album kan je lezen elders op deze site dus.

Welnu, er is een deel 2 dan nu verschenen, die ook hetzelfde concept aan houd, gevuld dus met mooie tracks die Country, Blues, Jazzy, en Poppy getint zijn, en eigenlijk voor een ieder wat wils biedt.
Kijken we dan even naar de nummers, dan springen er voor iedereen weer andere tracks uit nietwaar, Ik noem er dan ook maar een paar even.
Opener is You Only Live Once van de Smashing Tempchins, een beetje America en het begin een beetje George Harrison. Gewoon een mooie pop song dus. Dan Homeless van Slowman, een combi van Lou Reed en Bob Dylan die vooral erg mooie liedjes maakt al jaren, maar nog steeds erg onder gewaardeerd word. Ook van hem kan je een beschrijving vinden van een van zijn album. En ook van zijn Hendrix Tribute onlangs.
Dan Steve Mednick die met zijn niet al te vrolijke noot heel veel toch bij mij los maakt, qua gevoel en melancholie. Ook weer een beetje Dylan. De Shiner Twins vinden wij ook op deze schijf, met het prachtige Find Your way Home,  in een special version ook nog eens.

I Just Drove By, a Touch of Country and Blues die doet denken aan Emmylou Harris in haar vroegere dagen, erg mooi vooral van Kimmie Rhodes dus.
Hey Negrita, een mix van Southern, Pop en Blues in Optima Forma, die doet denken aan Thee Band van weleer maar ook Los Lonely Boys, lekker nummer vooral ook.
Ook vinden wij kanjer Ted Russelkamp op deze schijf terug, waar een nieuw album van is uit gekomen, en je binnenkort de review van kan lezen.
Terwijl Annie Keating zorgt voor een mooi singer songwriters pareltje, dwalen mijn gedachtes af naar de glorie tijden van Neil Young en ook nu de nieuwe schijf van Lucinda Williams. Kan je dus wel na gaan wat deze compilatie allemaal los maakt nietwaar?
Afsluiter Henrik Af Ugglas, laat horen hoe mooi ingetogenheid eigenlijk kan zijn, mooooi.
Ja, een schijf gevuld met hele fraaie nummers, maar je moet er wel even voor gaan zitten, maar zoals gezegd, veel variatie te beleven. “Doen dus”, en ik zeg je dat je er geen spijt van zal krijgen, en zelfs misschien ook nog wel over gaat tot het kopen van een aantal pracht albums die je hier voorbij hoort komen. Genieten dus in vol ornaat. Enjoy!

Tracks:
01.  You Only Live Twice – Smashing Tempchins
02.  Little Paradise – Fur Dixon & Steve Werner
03.  Good – Dean Ownes & The Felsons
04.  Your way Back Home – Jeff Larson     
05.  Golightly Creek – Fayssoux
06.  Homeless – Slowman
07.  Why Why Why? – Steve Mednick
08.  Find Your Way Home – The Shiner Twins
09.  I Just Drove By – Kimmie Rhodes
10.  Trouble – Luke Jackson
11.  Unexpected – Antony Crawford
12.  Welcome Home  – Hey Negrita
13.  Calling Me Home – Albert & Cage
14.  You Are My Home – Ted Russelkamp
15.  For A While – Little Green
16.  Water Tower – Annie Keating
17.  Looking For Home – Clarence Bucaro
18.  When I Go – Henrik Af Ugglas

Website : www.hemifran.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.