Artiest: Horsehead
Titel: Welcome To Horsehead
Formaat: CD
Label: Right Foot Drum Music /Hemifran
Release datum: 2008

horsehead

Hier volgt een recensie van een album wat zich in de categorie “Rootsrock” mag scharen. We hebben hier te doen met de Amerikaanse formatie Horsehead, die hiermee hun tweede album aflevert. Ik had nog nooit van hun gehoord, en wat is dat een gemis zeg, en ben daarom ook reuze benieuwd naar hun eerste album .
Dit album is gevuld met Americana, Roots en heel veel invloeden ala The Byrds, The Band, Neil Young en ook Tom Petty and the Heartbreakers. Prachtige samenzang in tracks die erg goed in elkaar zitten qua Songwriting maar ook qua compositie.

De band bestaat uit 4 man, die wel degelijk van wanten weten, en prachtige nummers etaleren, waarbij het vakmanschap hoog is. ook variatie alom, van een oude rocker naar gewoon een superballade met een sfeertje om te zoenen. Andre labelle-Randy Medecino, Kevin Inge en John Brown leveren hier een schijf af die, als je het durft veel in je cd-speler zal belanden. Het heeft ook Blues-Roots trekjes maar is geen Bluesalbum, maar de Shiner Twins maken af en toe ook van deze dingen, dus dit is zeker op zijn plaats bij Blues and Beyond.

Het opent met “Heartbreaking Songs”, een soortement van Folk-ballade, dan een heel andere kant op, met een lekkere Groove erin ”Jimmy’s Song”, “Walk it off” is een song ala Tom Petty maar zou ook bij de Traveling Wilburys geen slecht figuur hebben geslagen. De song ”Hogtown” is weer zo”n droevig juweeltje, die wat mij betreft de tijden van de Byrds in herinnering brengt qua Easy Rider e.d. “Lost love Line”, een soort Sloop John B, maar dan wel op een rockachtige mannier. Tot slot noem ik dan nog “Bottom of Glass” die qua track een beetje lijkt op de riedel van Neil Young- Southern man dus. Over Neil Young gesproken, die heeft ook een track geschreven als bonus op dit album te vinden. Need i say more? Dit is een album om veel te horen, en elke keer hoor je een stukje schoonheid meer, wat mij betreft – en ja alweer Hemifran is hiervoor verantwoordelijk – warm aanbevolen!
(frank van engelen)

Tracks:
01 Heartbreakin’ Songs
02 Jimmy’s Song (Ballad Of A Thief)
03 Walk It Off
04 Don’t Call Me
05 Hogtown
06 Lost Love Line
07 Bottom Of A Glass
08 Always Break Even
09 Too Late To Run
10 I Need A Good Day
11 Wedding Pictures

Website Horsehead : www.horseheadmusic.com | www.myspace.com/horsehead


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.