Hokie Joint - The Music Starts To Play

Hokie Joint – The Music Starts To Play

 Format: CD / Label: Cool Buzz / Distributie: / Datum Release: 9 Mei 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen

Tekst: Jeroen Bakker

De ambities van Hokie Joint werden met het verpletterende debuut-album The Way It Goes… Sometimes uit 2008 aan iedereen die het maar horen wilde duidelijk gemaakt: To Take The Blues To The Masses was het motto van de vijf Britten. Grote namen als Solomon Burke, Steve Winwood of ZZ Top hadden de eer om het podium met deze brutale nieuwkomer in de scene te mogen delen.
Met de opgewekte titeltrack The Music Starts To Play laten de heren van Hokie Joint weten dat ze er weer zijn en dat we nog steeds rekening met ze moeten houden. We mogen zelfs dansen op de swingende opener van het tweede album.
De pakkende riff en het beukende ritme van Force of Habit verraden al gelijk een hoog Rolling Stones-gehalte. Alsof Richards en Watts nog niet klaar waren met de stadionrocker You Got Me Rocking. Het was indertijd Mick Jagger die vocaal uit de bocht vloog, JoJo Burgess doet het beduidend minder gespannen waardoor deze track van begin tot einde zeer geslaagd uitpakt en vooral geschikt lijkt voor zalen met meer dan duizend toeschouwers indien het er nog eens van komt.
De uitschieter op vocaal gebied is het onheilspellende This Body Of Mine dat ook nog eens wordt voorzien van een waanzinnige harmonica-solo. Het zal hier niet bij blijven want in het swingende Apologise gaat Giles King wederom prettig los op zijn scheur-ijzer. Het nummer dat al een vaste waarde bleek in de setlist van de eerste tournee en tijdens de optredens tot een van de absolute hoogtepunten behoorde staat ook nu in een studio-uitvoering als een huis.
Prachtige slidegitaar-geluiden van Joel Fisk zijn er in Birds In The Rafters en rasperformer Burgess weet in het ruim zeven minuten durende Jackie Boy nog eens moeiteloos alle aandacht op zich gericht te houden. Gezien de live-reputatie van de band moet het een groot genoegen zijn het nieuwe materiaal tijdens de optredens te ervaren. De knallende uitsmijter Bang Bang heeft al meerdere malen bewezen uitzinnige reacties bij het publiek los te kunnen maken. Met een zeer geslaagde opvolger van het uitstekende debuutalbum bewijst Hokie Joint nog steeds tot één van UK’s meest inventieve bluesbands te behoren. Of de bovengenoemde missie 100% zal slagen valt nog te bezien maar dat het weer een stapje dichterbij is gekomen staat onomstotelijk vast.

Nadat Hokie Joint vrijdag 6 mei het Moulin Blues Festival heeft geopend zal er zaterdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur aandacht worden besteed aan de band in het spiksplinternieuwe programma van Jaap Boots, de JaBo Gumbo Show, op Radio 6.

Tracklist:
01. The Music Starts To Play
02. Force Of Habit
03. This Body Of Mine
04. Aeroplane
05. Birds In The Rafters
06. Apologise
07. Jackie Boy
08. Watch What We Eat
09. Remington
10. Bang Bang

Website artiest: www.hokiejoint.co.uk


Ook op Blues Magazine ...