Geoff Hartwell – “Hate To See You Go”
Label: DTG Productions
Formaat: CD
Datum release: Mei 2009

geoff-hartwell_hate-to-see-you-go

Geoff Hartwell is nog een vrijwel onbekende naam in ons landje, maar dat gaat heel snel veranderen want deze man heeft een staat van dienst om U tegen te zeggen.

Deze amerikaanse artiest speelde op zeer jonge leeftijd al de sterren van de hemel in de N.Y.C Scene, en deed intussen ook meteen maar het nodige sessie werk, want dan weer resulteerde in the Loft Records Studio’s. Daar kwam hij ook Debbie Davis tegen en besloot haar album ook te ondersteunen toen. Tussen de bedrijven door maakte hij nog een stuk muziek voor Discovery Chanel, wat toen werkelijk de hemel in geprezen werd en een bijdrage aan Saturday Night Life en verder ook nog de promotie van snaren en instrumenten. Ook gaf deze man regelmatig work shops met Sonny Landreth, en heeft hij nog eens 200 optredens per jaar.

Als je dit dan zo allemaal hoort, ben ik stom verbaasd dat deze man nog weinig bekendheid geniet hier, terwijl Landreth op handen wordt gedragen. Commentaar van Sonny- “This is my hope for the future”, en andere kritieken : “Geoff has all the chops, and a lot of Soul,” and last but not least- “The best blues rock slide player, dus dit soort texten liegen er niet om. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ook behoorlijk onder de indruk ben van dit gitaar wondertje, die prachtige nummers neer zet in dit tweede album en een stukje Slide speelt waar je wel even de rillingen van krijg. Als je niet overtuigd bent nog, na het luisteren van dit prima album, check dan maar eens een live opname van hem, dat is nog 10 keer beter, want deze man kan spelen.

Houd je van de Allman Brothers of ook van Landreth, dan is dit jouw disc, en ook voor de Bluesrock fans is dit een grote belofte denk ik. Ik hoop dat hij gauw in Nederland op sleeptouw wordt genomen door vriend Sonny.

Het nieuwe album heet “Hate To See You Go” en is een zeer variabel album kan ik U zeggen, gevuld met hele mooie gitaarlickjes en ook nog bijdrage’s van zeer speciale gasten als Sonny Landreth, maar ook Cindy Cashdollar op Lapsteel Guitar, en verder ook op bariton sax Dana Colley, zowaar allemaal geen kleine jongens zou ik zeggen. Geoff heeft een goede en zeer aangename stem en heeft zoals gezegd heel veel Soul in zijn donder, zowel in vocals als in zijn gitaarspel, wat trouwens veel meer is dan alleen maar slide, maar prachtige acoustische dingen sluit deze man ook niet uit.

De band bestaat behalve Geoff uit J.J. Clarke-drums-percussion, Rich kelly-Bass, Chris Burke-organ, piano, en natuurlijk Geoff hartwell- Guitar, slide guitar-vocals.

Opener “Tumbelina” is een lekker rock nummer met uitstekend gitaarwerk van Geoff samen met Sonny, en hij is goed hoor!!. Dan gas geven met “Drinking Bourbon Whiskey”, een Blues rocker van de bovenste plank. “Hate To See You Go” een Slow Blues ala Jazz, met mooie chords er in en de sax natuurlijk, mooie titel track als je het mij vraagt. Weer een stuk variatie in “Bar Fungul”-Funk it Out, “Summertime” in een volledig eigen bewerking. Are Yoy Happy now , Country rock in optima forma, en weer die mooie samenzang. En dan Slow Blues van hoog kaliber in “Honest”, en meteen ook een van de lievelings tracks van ondergetekende.

Kort samen gevat, wat een pracht schijf, die vooral de nodige aandacht verdiend, en als ik dat kan doen, zal ik dat zeker niet laten. Voor de volledigheid vertel ik nog dat hij al een album hiervoor heeft gemaakt. Beide albums kan je beluisteren on cd-baby.com. Hier gaan we nog veel van horen! De afsluiter is oh zo mooi ook weer met de zeer sprekende title “Water is Wide” moooiiii
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Tumbelina
02. Drinking Bourbon Whiskey
03. Hate To See You Go
04. Dreams
05. Bar Fungul
06. Summertime
07. Maybelline
08. Are You Happy Now
09. Honest
10. Water is wide

Website Geoff Hartwell : www.geoffhartwell.com


Ook op Blues Magazine ...