Artiest: Erin McCallum
Titel: Feel This
Formaat: CD
Label: MAPL
Release datum: november 2008

Erin McCallum - Feel This (CD)

De dame waar we nu iets van horen op de site van Blues and Beyond, is er een die naar mijn idee veel te laat ontdekt is, want ze is al vanaf 2003 druk in de weer, door te doen waar ze vooral goed in is, Zingen dus en Blues and Roots neer zetten, en dat klinkt zowaar nog lekker ook.

De uit Amerika afkomstige Erin McCallum heeft een stijl die je kan zien als een mengeling van traditionele blues met Roots invloeden en ook Boogie Woogie. Zou wat mij betreft zo met mr Boogie Woogie mee kumnnen doen. Haar stem is er een die, doet denken aan Tineke Schoenmaker soms, maar ook wat van de vroegere Etta James weg heeft, en behoorlijk rauw kan klinken. De nummers zijn uiterst variabel als je het mij vraagt, prima Slow-blues, Boogie blues en ook Rock-achtige Blues, waarbij een grote rol is wegelegd voor de lead-guitar, die vooral dat vrij aardig doet, en veel variatie in zijn spel gooit.

Opener “2 Steps Forward”, zet meteen de toon al, om je op te maken voor een zeer prettige bluesplaat , die gewoon lekker wegluistert, en naarmate je dat meer hoort, steeds meer zal bekoren. Moderne Blues kan zeker helemaal interessant zijn, als je zo een band zijn gang laat gaan. Het klint lekker fris allemaal, en de spanning wordt goed opgebouwd, maar gaat nergens over de top. Needles to say dat de dame in kwestie naar mijn idee een groot talent is, en vooral ook de nodige waardering verdiend. In 2006 maakte zij ook al een album welke de pers alleen maar met prima kritieken kon overladen, maar het is natuurlijk altijd wat jij er zelf van vindt lijkt me?.

“Here I Am” is een Bluesrocker, en het titelnummer “Feel This”, is een Slow Blues van formaat, en laat de uiterst breekbare maar zeer aanwezige dame duidelijk zien. Het duistere “Through My Soul” is absoluut er een die je meer wilt horen.

Erin laat zich niet in 1 hoekje duwen, maar zingt net zo gemakkelijk een balade als een stevige Bluesrocker, en ook de Soul invloeden schuwt zij niet. Tel daarbij op, dat de begeleiding zeer effectief is op deze schijf, hoewel ik soms de gitaar weleens iets te hard vind doorklinken, maar dat doet niets aan de kwaliteit van dit album af. Al met al een uiterst vermakelijk Bluesalbum wat best wat meer waardering verdiend. Meer over deze dame kan je vinden op CD-baby.com en natuurlijk op haar website – lekker doen hoor.
(frank van engelen)

Tracks:
01. 2 steps forward
02. Here I Am
03. Feel This
04. It’s Not Your Business
05. Can’t Go Wrong
06. Through My Soul
07. Take Me Slow
08. Justified
09. Rise Up
10. Home

Website Erin McCallum : www.erinmccallum.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.