3rd Annual Delta Groove All-Star Blues Revue – “Live At Ground Zero Vol 1 & 2”
Label: Delta Groove Music / Eclecto Groove Records
Formaat: 2-CD
Datum release: mei 2009

live-at-ground-zero-vol-1

Wat is het weer een eer voor mij om weer het neusje van de zalm der Blues te mogen promoten. We hebben het hier over een dubbelrelease uit de Delta Groove stal, die vooral zo een goede neus hebben voor de Blues and Beyond Music, dat ik alleen maar heel nederig “Dank je wel” mag zeggen. Nu weer een fantastisch staaltje muziek, die voor iedereen wat te bieden heeft mij inziens. Delta Groove viert n.l. elk jaar een klein feestje onder de naam Annual Delta Groove All Stars Blues Revue Live, en daarin komen alle grote namen die in hun label participeren aan bod, althans als ze dan ook daadwerkelijk kunnen op die avond, maar zeker is dat het een groot feest is, waar ik hopenlijk een keer bij kan zijn.

In de loop van de tijd heb ik al heel wat dingen gerecenseerd van dit label, en toen ik nog mijn programma had ook heel veel airplay gegeven, gewoon omdat het naar mijn idee het beste is wat de Blues is op dit moment, en vooral heel erg veel variatie herbergt. Wat te denken van talenten als Jason Ricci, The Insomniacs, The Mannish Boys, Kid Ramos and Los Fabulocos, maar ook oudgedienden als Phillipe Walker. Kortom heel veel verschillende dingen, en dat kan ik alleen maar prijzenswaardig vinden. Ik spreek natuurlijk meteen de hoop uit dat deze release een vervolg mag gaan vinden bij de volgende viering van delta groove.

Terug even naar deze bijzondere release, het is nl. een overzicht van een aantal live-opnames afkomstig dus van dat grote event at Ground Zero met het beste wat er in de stal van Delta groove zit, aangevuld met allemaal grootheden, en Randy Chortchoff weet al jaren hoe hij dat moet aanpakken, want hij is niet voor niets het brein achter die Delta Groove organisatie. Het viel me echter wel op toen ik het namenlijstje doornam, dat Rod Piazza niet van de partij was, maar daar heb ik net een nieuw album van bekomen, die dus binnenkort als recensie voorbij zal komen, en ja iedereen op dat feestje is misschien toch iets teveel gevraagd?

Op dit dubbelalbum bands als Los Fabulocos, The Insomniacs, The Mannish Boys, Phillipe Walker, Junior watson, Jacky Payne, Mike Zito, Jaso Ricci, en die doen allemaal hun ding, en vooral allemaal erg goed. Moet ik dan toch een aantal hoogtepunten noemen zijn dat van vol 1 track 2- “At least I am Not With You”-Insomniacs, “Street Walking woman”- Phillipe Walker, “Lonesome Bedroom Blues”- The Mannish Boys, met de ongeevenaarde Kirk Eli Fletcher, “Description Blues”- Insomniacs. Van deel 2 is dat dan ondermeer: “I’m am A new man”- Jason Ricci, “Johnny Cochino”- The Mannish Boys, “Slow It Down” Mike Zito, ja het is allemaal erg hoog van niveau, dus jij zal ongetwijfeld waarschijnlijk andere lievelingen hebben, maar een ding staat vast, deze set ga je koesteren, en ik wil graag heel hard DANK JE WEL DELTA GROOVE ROEPEN-WERELDSCH!
(Frank van Engelen)

Tracks:

Volume 1
01. Los Fabulocos – I’m Gonna Be A Wheel Someday
02. The Insomniacs- At leat I”m Not With You
03. The mannish Boys- Everything is Gionna Be Allright
04. Phillip Walker- Street Walking Woman
05. The mannish Boys- Lomesome bedroom Blues
06. The Insomniacs- Description Blues
07. Junior Watson- Wolf pack
08. The Mannish Boys- Lucille
09. Jackie Payne- She Is Nineteen Years Old
10. Mike Zito- Dirty Blonde
11. Jason Ricci-new Blood- Shake Your Hips

Volume 2
01. The Insomniacs- Stick Around
02. Jackie Payne- Overnight Sensation
03. Jason Ricci- I’m A New Man
04. The Mannish Boys- Johnny Cochino
05. The Mannish Boys-Mary Jane
06. The Insomniacs- Broke and Lonely
07. Los fabulocos- If You Know
08. Mike Zito- Slow It Down
09. Phillip Walker- Lay You Down
10. Los Fabulocos- Brning The Chicken

live-at-ground-zero-vol-2


Ook op Blues Magazine ...