David Philips - Heal Yourself Alone

David Philips – Heal Yourself Alone

Tekst : Jolanda Haanskorf

Een maandje geleden plaatste David Philips een berichtje op zijn myspace pagina..
“Trying to reach 500 likes on Facebook b4 xmas. Anyone like to help? Here’s my page – http://www.facebook.com/davidphilipsmusic – thanks.”
Het zijn er inmiddels 485 dus hij gaat lekker.. Wat mij betreft staat het aantal ‘likes’ binnen no-time op 5000 want met zijn debut album “Heal Yourself Alone” heeft hij een prachtplaat op de markt gebracht. Het album is geheel het werk van eigen hand: teksten, uitvoering, productie en opnamen. Uitgebracht in eigen beheer. Het grootste deel van de instrumenten op dit album bespeelt hij ook zelf, met hulp van Caspar St. Charles op drums/fluit en Abel Boquera op keys.
Elf nummers met pakkende sound, veelal akoestisch, afwisselend ballads en up-tempo met herkenbare teksten, uit het leven (zijn leven) gegrepen. Het hoofdbestand voor zijn teksten is liefde. En geef het maar toe, daar krijgen we geen genoeg van ! We kunnen de stijl die varieert van pop-rock, akoestische rock, folk en blues categoriseren onder Americana. Een heerlijke verzamelnaam voor singer/songwriters met verschillende muziekstijlen die teruggrijpen naar de wortels van de Amerikaanse muziekcultuur.
Al is Dave Wilkinson (= zijn echte naam) geboren en getogen in Engeland en woont hij sinds zijn 24e in Barcelona (waar in de studio van een flat de cd opgenomen is), je zou zo maar geloven dat de Amerikaanse roots die in zijn muziek te vinden is een aangeboren talent is.
Dave Philips, nu 33 jaar jong heeft al aan vele grote namen een helpende hand verleend in de wereld van blues, jazz en soul. Pas een jaar of 6 geleden ontdekte hij zijn talent voor het schrijven van teksten en zijn liefde voor de akoestische gitaar.
Samen met zijn krachtige sfeervolle stem die me doet denken aan Jason Mraz en James Blunt moest dit wel leiden tot het uitbrengen van een meesterwerkje ! Beïnvloed door het werk van Neil Young, Ryan Adams, Jackson Browne en John Mayer heeft hij een heel eigen stijl weten neer te zetten. Het enige niet zelf geschreven nummer op de cd is “Freedom” wat we allemaal kennen van George Michael uit zijn ‘Wham’ tijd.. Als je deze geweldige akoestische versie hoort, verleen je hem direct respijt en bedank je hem voor deze prachtige song die in dit nieuwe jasje geheel niet meer lijkt op het vrolijke ‘Wham’ nummer..
Luisterend naar de tekst is deze uitvoering VEEL mooier en toepasselijker.
Ik ga nog lang genieten van deze cd en het zal me niet verbazen als we nog veel vaker gaan horen van deze getalenteerde multi-instrumentalist.


TRACKS:
1. Love Will Ruin a Good Thing
2. Loving You Tonight
3. Spring Song
4. Raining You
5. Freedom
6. Runaway
7. Everyday Theatre
8. Right Back
9. Place
10. Return to Animal
11. Love In a Jar

David Philips Tour April 2011

dinsdag 19 april: De Rode Pimpernel, Den Bosch – www.derodepimpernel.nl
woensdag 20 april: Den Bromfiets, Bonheiden (B)
donderdag 21 april: Le Sommelier Winebar, Heist op den Berg (B)
vrijdag 22 april: Bluesprint Radio, Veendam
zaterdag 23 april: open
zondag 24 april: De Groot, Eindhoven
maandag 25 april: open
dinsdag 26 april: Ramble On Tuesday in Trianon, Nijmegen – www.rambleontuesday.nl
woensdag 27 april: Paddy’s, Leeuwarden
donderdag 28 april: Grand Café Koekenbier, Alkmaar
vrijdag 29 april: middag: RTV Rijnmond, Live At Lloyds, Rotterdam
avond: open
zaterdag 30 april: Bikers Loft, Groenendijk (B) – www.grd.be/bikersloft/
zondag 1 mei: open

Music samples:
http://www.allmusic.com/album/heal-yourself-alone-r2046471

Website artiest:
http://www.davidphilips.net/

Buy CD:
http://www.cdbaby.com/cd/philipsdavid

Facebook:
http://www.facebook.com/davidphilipsmusic


Ook op Blues Magazine ...