Artiest: Dave Fields
Titel: All Wound Up
Formaat: CD
Label: FMI Records
Release datum: maart 2009

dave-fields-all-wound-up

Dave is een gitarist die speelt in de Bluesrock Style, en invloeden van Clapton, Hendrix en Cream laat horen. Dat hoor je in het gebruik van allerlei pedalen voor de gitaar. Ik kan trouwens meteen melden dat deze man ook wel echt wat presteert op de 6 snaren. Dit is inmiddels het derde album van de in Manhattan geboren Dave Fields, die wel een behoorlijke achtergrond heeft. Hij is nl. de zoon van Sammy “Forever” Fields, een zeer vooraanstaande arrangeur in de Jazz, en American Standards die ook gaan tot aan de Rock and Roll. Fields studeerde composities en arrangeren aan de Berklee School Of Music in Boston. Hij werkte daarna samen met velen om daar de nodige ervaring op te doen. In 1998 kwam het eerste album “Field Of Vision” uit, wat werd opgevolgd door de release van 2007- “Time’s A Waisting”. Dit album laat een heftige schakeling zien van prima songs, goed gearrangeerd, en fantastisch gitaarwerk dus.

Dave heeft een stem die een beetje vlak is, en af en toe aan Sonny Landreth doet denken, en zijn band is erg lekker vind ik. Maak je op voor een cocktail van Funky Rock Blues, gelardeerd door de uitstekende toetsen en blazers , dus succes verzekerd zou je zeggen. Jawel hoor, heerlijk album en weer van de stal van Blind Racoon, die vooral een goede neus hebben voor nieuw talent, helemaal blij mee.

Opener `Train To My heart` knalt er meteen al lekker in met Bluesrock van de bovenste plank, met scheurend gitaarwerk ala Hendrix, Funk die vet klinkt met scheurende harp erin van niemand minder dan Billy Gibson ,daar heb je hem weer. Ain`t no Time dus…

Titelnummer een lekkere Rocker, vervolgens Funk wederom in Lets have A ball, Still itching – scheurend ingeleid door bluesharp en slide guitar, en een Rumble Blues. Cold Wind Blowing – een nummer wat doet denken aan Cream en Jack Bruce dus. Blue ballade is mooie Bluesballade met een prachtige Soulfulle inkleuring wederom. Al met al , veel te beleven op dit album waarvan ik denk dat het zonde is dat ik deze artiest nu pas ken, erg goed wederom en zeker checken deze man – Rock the Blues Away en zeer zeker veel aandacht schenken aan de muzikale begeleiding op deze prima schijf, en dan heb ik het over de uitstekende blazers, toetsenist, en Bluesharp.
(frank van engelen)

Tracks:
01. Train To My heart
02. Aint no crime
03. All Wound up
04. Lets Have a Ball
05. Still Itching
06. Cold Wind Blowing
07. Big fat Ludus
08. Screaming
09. Wanna Be Your man
10. Baby Come back
11. Blue ballade
12. Guide Me To The Light

Website Dave Fields : www.davefields.com


Ook op Blues Magazine ...