Dana Fuchs - Love To Beg

Dana Fuchs – Love To Beg

Formaat : CD / Label : Ruf Records / Release : 28 februari 2011
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen


Tekst: Hananja Verduyn

Dana heeft onlangs een contract getekend bij Ruf Records, waar veel vrouwelijke blues artiesten gelabeld zijn (o.a. Dani Wilde, Joanne Shaw Taylor, Erja Lyytinen, Meena, Shakura S’Aida). Ze maakt weer een moeilijke periode door in haar leven omdat haar broer ongeneeslijk ziek is…

Dana verteld zelf heel trots te zijn op het nieuwe album. Jon Diamond (composer en gitarist) en zij vonden het een uitdaging om de Live energie waar ze om bekend staan vast te leggen in een studio omgeving. Om te experimenteren met de studio mogelijkheden en geweldige muzikanten zoals ze zelf zegt was een enorme kans, werkte bevrijdend en plezierig.
Ook heeft de band een nieuwe drummer: Tom Curiano. De man is niet alleen drummer blijkt uit de informatie, hij is een een multi-instrumentalist, als ook producer en songwriter. Dana is dan ook erg enthousiast over de nieuwe aanwinst.
Bij de aankondiging van de release van haar nieuwe cd “Love to Beg” zegt ze dat het een uitdaging was om de studio weer in te duiken.

Liefde in al zijn vormen is het onderwerp van dit album.
Gospel, Blues, Soul, het is allemaal te horen op dit album

Tegenwoordig worden heel wat dames vergeleken met Janis Joplin, ook met Dana is die vergelijking al eerder getrokken, maar ik moet zeggen dat Dana me inderdaad wel weer heel erg aan Janis doet denken. Zoals bij “Nothing’s What I Cry For” heeft Dana echt de Joplin sound.

Liefde is het onderwerp, is het dan een soft album geworden? Nou als ik het nummer “What you see” hoor kan ik niet over een soft album spreken. Stevig gitaarwerk voert hier de boventoon. Schitterend!

“Keepsake is een mooie ballad. “Faster Than We Can” is een echt Dana Fuchs nummer met rock en roll-achtige gitaarwerk. Snel tempo, en ik zie haar al haar bovenbeen blauw slaan met de tamboerijn.

Summertime is een makkelijk in het gehoor klinkend liedje, met een achtergrond koor en blazers waardoor het een beetje gospel aandoet.
Ook “Drive” is een gospel-achtig nummer.

Maar dan de cover van Otis Redding, “I’ve been loving you too long”. Zelf zegt ze helemaal ondersteboven te zijn geweest toen ze dit nummer voor het eerst hoorde, en heeft er altijd naar verlang om dit nummer op het podium uit te schreeuwen met net zoveel emotie als Otis dit kon. Ondanks de passie van Dana die ze altijd ten gehore brengt, moet ik zeggen dat het een goede cover is, echter het valt me een beetje tegen. Ik ben reuze benieuwd hoe het nummer live klinkt…

Dana beloofd: “It promises to be a show like you’ve never seen!”
Zaterdag 5 februari treedt ze op in Monster bij Blues aan zee, en zondag 6 feb. zal ze in de Bosuil te Weert zijn. Na elke show zal het album wat vanaf 28 februari in de winkel zal liggen, al te koop zijn.

Track list
01. Love to Beg
02. Nothing’s What I Cry for
03. Golden Eyes
04. Keepsake
05. Set it on Fire
06. Faster Than We Can
07. Keep on Rollin’
08. Drive
09. Summersong
10. Pretty Girl
11. I’ve Been Loving You Too Long
12. What You See
13. Superman

Dana Fuchs Tour Dates

5 feb 2011 – Blues aan Zee, Monster
6 feb 2011 – De Bosuil, Weert
8 feb 2011 – Spirit of 66, Verviers (B)

2 juli 2011 – HookRock Festival, Diepenbeek (B)

Website artiest : www.danafuchs.com


Ook op Blues Magazine ...