Chris Laterzo and Buffalo Robe – “Juniper and Pinon”
Label: Yampa Records
Formaat: CD
Datum release: Maart 2009

chris-laterzo-buffalo-robe-juniper-and-pinon

De uit Los Angeles afkomstige singer-songwriter Chris Laterzo and Buffalo Robe zijn mensen die opereren in het Carlifornia Sound System, en laat prachtige staaltjes a la Eagles, Neil Young, James Taylor, maar ook Americana en Jackson Browne horen. Tegelijkertijd hoor ik ook Radio Head en ColdPlay voorbij komen, en dat resulteert in een prachtig album met hele mooie samenzang die ook aan Tom Petty doet denken, en dat opgesierd door dat typische Carlifornia Soundje en Southern Items, met wel degelijk ook Bluesey en Rock tintjes. Al met al een album om aan te zetten bij een lekkere barbecue of zoiets, maar ook een heerlijke verpozing met je geliefde en het nodigt ook uit om zelf weer eens de gitaar ter hand te nemen, en Neil Young weer eens te zingen. Over Neil Young, natuurlijk niets dan goeds, hij is ook nog te horen op het nieuwe album van Booker T. Jones.

Terug naar dit album ”Juniper And Pinon” geheten, kan ik zeggen dat de variatie weer hoog in het vaandel staat bij Chris. Dat liet hij ook al zien in zijn vorige albums, die zowaar ook niet mis zijn. Chris wordt ook zeer kundig begeleidt door mensen die ervaring hebben bij ondermeer Sheryl Crow, en meerdere groten van deze scene, dus dat kan niet mis gaan lijkt me. Let wel dit is geen bluesalbum, maar heeft wel veel Americana in zich als je het mij vraagt, en verdiend dan ook ruimschoots Uw aandacht in Blues and Beyond.

Pareltjes vliegen af en aan, met gitaarsoli die doen denken aan Neil Young en zoals ik al zei prachtige backing Vocals door laurie Le Gore en Jen Gibbons.

Hoogtepunten onder meer op dit album zijn “Those Were The days” prachtige vocalen ala Neil Young, het titelnummer doet aan the Eagles denken, maar ook aan Firefall denk ik, met die heerlijke Steelguitar er in verweven, en natuurlijk onmiskenbaar weer die prachtige vocalen., “Peculiar Fate” een beauty die zo de hitlijst in mag wat mij betreft-prachtig gewoon en zo eenvoudig qua opzet van de track, Southern Rock in “Misfit Child”, en dan kan je me wegdragen bij de onvoorstelbare klanken van “Woman(after all these Years)”, genieten met een hele grote GGGGG. Tenslotte “Crowdes House Blues” lijkt wel enigszins op Words van Neil Young, alleen wat acoustischer vorm gegeven, maar mooooiii. Kortom een album om te strelen, als je echt van muziek in zijn totaliteit houd- Kijk naar buiten-en verras jezelf met een lekker barbecue met vrienden, en dan deze muziek- helemaal goed
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Hacienda
02. Red Dust
03. Those Were The days
04. Juniper And pinon
05. Peculiar fate
06. Misfit Child
07. Home On the Range
08. Holliday Inn
09. Woman(after All These years)
10. Crowde House Blues
11. Senorita Sunshine

Website Chris Laterzo : www.chrislaterzo.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.