Candye Kane – “Superhero”
Label: Delta Groove
Formaat: CD
Datum release: Juni 2009

candye-kane-superhero

Candye Kane is een dame die al heel wat jaartjes mee gaat in de Scene, en levert regelmatig heel aardige platen af, en haar concerten zijn vermakelijk om te zien. Ze presenteert zich als een soort Bette Midler diva op het podium en steekt haar mening over mannen en vrouwen benadering niet onder stoelen of banken. maar buiten dat is zij ook iemand die de Jazz en Blues en Rock and Roll erg in haar aderen heeft zitten.

Zij heeft ook zeker de laatste jaren niet stil gezeten, en regelmatig optredens verzorgd op o.m. The Night Of The Blues, maar ook in The Blues Caravan met o.a. Deborah Coleman, wat helemaal de moeite waard was, en eigenlijk qua concept een opvolging was van wat Ian Parker al eerder deed in de The Blues Caravan.

Dit inmiddels negende album van de rondborstige schoonheid , is het debuut voor Delta Groove Records voor Candye Kane, ja en dat resulteert dan in de samenwerking op het album van mensen die al heel lang in dat stalletje zitten. Wat te denken van Mitch Kashmar, Kid Ramos, Dave Gonzalis (Palladins), dan heb je wel weer een aantal toppers in huis nietwaar?. Dit album is een disc die weer de nodige dingen bevat die Candye maken tot wat zij is, n.l. een dame die zowel Jazz als Blues zingt in hele leuke nummers, met soms texten die behoorlijk fel zijn kan ik je melden. De dame houdt er zeker van om “Statements”te maken, en daar is lang niet altijd iedereen van gediend, maar dat interesseert haar geen moer.. Candey is een stevige tante met een behoorlijke voorgevel, wat vaak ook in haar shows gebruikt wordt in de show en verder gewoon een “Volume Wijf”, ware het niet dat deze dame na ik gehoord heb, flink is afgevallen, dus ik ben heel benieuwd. Ja, en dat dingen dan ook een behoorlijke keerzijde kunnen hebben las ik dan een tijd geleden, n.l. dat bij Candye in 2008 kanker werd geconstateerd. De titel “Superhero wijst hier op terug, en de bevindingen van deze periode die vol,was met stress maar ook de vechtlust die in deze dame zit. “Needles to say”, dat dit album vol gezongen is met allemaal frusteraties en angsten, maar ook met hoop in de songs. Buiten dat ,zingt deze dame ook graag nummers uit het Jazz Repertoire, en al met al qua Blues invloeden, een beetje Rock en Jump zorgt dit album weer voor een heleboel variatie in jouw speakers. De begeleiding is natuurlijk helemaal goed met zulke kanjer in de gelderen. De stem van Candye is wat milder geworden lijkt het wel overigens.

Het album opent met de titelsong “Superhero” en daar horen we al de strijd in die Candye voert met zichzelf. Dan Blues op en top en swingend in “Hey Toughen Up”, Candye op haar best wederom. Dan een “Rumble” Blues in “I Put A Hex On You”. Een Slow-blues in “I Am A Bad Girl”. Nummer 5 mixt allerlei talen door elkaar in de song “Ik hou Van Je (I love You), en dat pakt heel grappig uit. Een nummer wat weer een beetje in de Jazz hoek past is het ingetogen “Don’t Cry For Me New Jersey”- Mooi Hoor! Till You Gone Too far- een Chicagoblues ala Stevie Ray, met natuurlijk een fireyng bluesharp er in. en flitsend gitaarwerk zoals alleen die Kid Ramos dat kan dus. Throw It In the Cash Can Love doet een beetje denken aan de nummers van Wanda Jackson, een herlijke rocker dus. Een album waar deze schoonheid trots op kan zijn, en Delta Groove ook om Candye in haar midden te hebben.

Ach je moet maar zo denken, Some have it All, en deze dame kan gerust nog heel wat jaren mee gelukkig en is heel blij dat het leven haar een tweede kans heeft gegeven, want in 2009 kwam het blije nieuws dat ze genezen was, en dit album draagt er alleen maar aan bij, want het gaat dan voor een deel over overleven maar ook hoop , plezier en dat soort dingen, en dat siert Candye op en top. Stoelen aan de kant, speakers luid, en swingen met deze schoonheid, en hopenlijk gauw weer te zien in ons landje…
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Superhero
02. Hey Toughen Up
03. I Put The hex On You
04. I”m A bad Bad Girl
05. Ik Hou Van Je (I Love You)
06. Who”s Been Sleeping In My bed?
07. Don”t Cry For me New Jersey
08. You Need love
09. I Like “em Stacked Like That
10. Till You Gone Too Far
11. Picture Of You
12. You Cann”t Stop Me From Loving You
13. I Didn”t listen To My Heart
14. Throw It In The Trash Can Love
15. I’m Gonna Be Fine

Website Candye Kane : www.candyekane.com


Ook op Blues Magazine ...