Buddy Whittington – Buddy Whittington (CD)
(door RdV / BluesMagazine.nl)

Buddy Whittington CDBuddy Whittington speelt sinds 1993 in de band van John Mayall. Na 15 jaar heeft hij nu eindelijk een solo cd uitgebracht. Overigens speelt Buddy nog steeds in de band van John Mayall, hij zal ook van de partij zijn wanneer John Mayall & The Bluesbreakers in o.a. de Effenaar in Eindhoven optreedt (win tickets voor dit concert!)

“Buddy Whittington” is een absolute aanrader; het is echt een fantastische cd geworden. De cd is geproduceerd door Mike Cage (speelt ook drums en percussie op de cd) en Buddy Whittington zelf. Van de 10 nummers zijn er 9 door Buddy (zowel muziek als tekst) en 1 door Billy Gibbons (ZZ Top) geschreven. Het zijn stuk voor stuk “volwaardige” nummers, er staat niet 1 nummer op de cd die er als “opvulling” opgezet is. Elke song bevat fantastisch gitaarwerk, maar geen overdreven technische hoogstandjes, precies goed.

Hoogtepunten? Moeilijk te zeggen, eigenlijk zijn alle songs goed! Een interessante song is, niet alleen qua muziek maar ook qua tekst, “Second Banana”. Ook “Stevie Rave On” (het is niet moeilijk te raden dat deze song over Stevie Ray Vaughan gaat) is een van mijn favorieten. Al met al een absolute aanrader, gewoon kopen die cd zou ik zeggen!

Buddy Whittington – Buddy Whittington (CD)

Drager: CD, 10 tracks (totale lengte 52:54 min)
Label : Mausoleum
Release datum : december 2007

Website Buddy Whittington: http://www.buddywhittington.com

Tracks:
01. Young & Dumb
02. Pay The Band
03. Minor Blues
04. Stevie Rave On
05. Second Banana
06. Greenwood
07. Can’t Be Good For Me
08. Romance Classified
09. Sure Got Cold After The Rain Fell
10. Every Goodbye Ain’t Gone


Ook op Blues Magazine ...