Artiest: Brian Kramer
Titel: Live At Club Stampen
Formaat: CD
Label: Hemifran Records
Release datum: december 2008

“Uplifting, Acoustic based World/Blues with finger-picking & National slide guitars.”Where Brooklyn meets the Delta”.

brian-kramer

Brooklyn mannetje Brian Kramer heeft al heel wat noten op zijn gezang inmiddels door met heel veel groten der aarde het podium gedeeld te hebben. Mensen als Taj Mahall, Bob Brozzman, Albert Youngblood Heart en ook Bernard Allison zijn hem niet vreemd, en op menig album is hij te vinden.

Als je een foto van hem ziet lijkt hij heel snel een beetje op Julian Sas qua doen en laten, ware het niet dat deze man de blues toch wel wat acoustischer aanpakt, en dat pakt vooral mooi ingetogen uit, met soms een hele sumiere begeleiding.

Bekende bluesnummers krijgen dan weer een heel andere lading, en Brian schrijft zelf ook heel wat af, maar eert zeker zijn grote voorbeelden als Buddy Guy, Otis Rush en meer van die grote namen.

Dit album is opgenomen in een soortement van intieme club in Stockholm en de sfeer is erg lekker en ontspannen, en Brian speelt naar hartelust in allerei genres, of het nu ballades ala songwriter zijn, of pure Delta Blues licks en gezangen, en of hij nu met een hele band speelt of met een mandoline of percussion begeleiding, het is erg de moeite waard vind ik. Begeleiding krijgt hij in de vorm van vocals, kalimba, piano, percussie, drums en bas, en Brian speelt natuurlijk zelf ook het een en ander, nl acoustic, national slide guitar, tremolo guitar en natuurlijk vocals. Speciale gasten zijn er ook, zijn broer Julius speelt o.m. vilolin. De nummers zijn op deze cd vrijwel allemaal van zijn hand, dus dat is op zich al een aanbeveling waard denk ik, maar ook verbasterde versies van o.m Lighting Hopkins en Elmore James komen voorbij. Ik kan alleen maar hopen dat onze vriend ons land eens aan gaat doen, en dat deze cdee extra daaraan bijdraagt.

Houd je van acoustische blues and beyond met af en toe een twist, denk Eric Bibb, dan kan ik je dit album zeer zeker aanbevelen.
(frank van engelen)

Tracks:
01 Just Sittin’ Here Thinkin’
02 Win or Lose
03 Pause
04 I Get It Wrong
05 Everything Is Headed Somewhere
06 Spirit of Washington Square
07 Cypress Grove
08 Say Goodbye to B’klyn
09 Cross Boundaries
10 Introducing the Nights of Blu-topia

Website Brian Kramer : www.briankramerblues.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.