Boules Blues Band – Big Bad Boy

Formaat: CD/ Label: Kiekie records/ Release: December 2010
Cosmox.nl, Blues CD’s online bestellen


Tekst: Frank van Engelen 

Boules Blues Band - Big Bad BoyDe Haarlemse vier mans formatie rond frontman Jan Doetjes mag eigenlijk in de Blues scene geen echte verassing zijn, ook al hoor je er niet zo heel veel over. Jan doetjes is al jaren actief als zanger van eigen bands en ook veel als gast te zien bij andere groepen. Hij heeft een goede stem, uitstekende kenmerkende performance en een boel humor altijd in zijn shows zitten. Ook weet Jan zich altijd te omringen met de allerbeste muzikanten. Natuurlijk is deze band al een aantal keren van mensen gewisseld, maar ze zijn er nog steeds, en beter al ooit te voren denk ik.
The Boules Blues band heeft 2 mensen van o.m. The B.B.R band in zijn gezelschap zitten , die vooral niet mis zijn. Ruud Hull is een zeer energieke drummer en Bonne Van Den Heuvel een gitarist die grote tongen regelmatig los maakt. Zijn grote liefde Rory Gallagher steekt hij niet onder stoelen of banken, maar is breed georiënteerd vooral ook. Artistiek heeft deze man in ieder geval heel wat in de melk te brokkelen, lees maar eens verder op Google wat hij allemaal al gedaan heeft. Leo Verkruissen is een oude rot in het ak, en heeft stuivertje gewisseld met Ron Zwart op de bass gitaar. Deze mannen hebben allemaal 1 ding gemeen, en dat is dat ze van de Blues houden, en dat hoor je ook terug op deze schijf.

Deze band is niet zomaar een blues band kan ik U zeggen, maar eentje met een touch, een wel gezegd Voodoo Touch. Veel nummers zijn gedrenkt in een Voodoo getint jasje, wat helemaal de moeite waard is en dus duister en donker klinkt. De band speelt Covers, maar dus wel heel anders, en de optredens vinden gretig aftrek in de Scene.
Big bad Boy, is precies wat de titel aan tracht te geven in mijn beleving, een volwassen geworden prima solide bluesband, die vooral niet bang is om hun eigen identiteit bloot te durven geven, en dan ook nog prima eigen nummers pennen en componeren.
In deze bezetting gaat deze band nog lang van zich laten horen, hoewel de boys van de B.B.R band ook nog steeds stevig er voor gaan, en waarom ook niet?

De tracks dan even in vogelvlucht.
Opener Born Under A Bad Sign van King is natuurlijk al een track die ze regelmatig al speelde in het verleden. Deze track klinkt lekker ruig en beter dan ooit. Steelman, meteen al een eigen nummers van Jan die gaat over zijn loopbaan als harde werker dus. Een slowblues die vooral mooi is ingevuld met mooie basloopjes die niet zo standaard zijn. Verder heeft dit nummer ook weer die duistere inslag, die erg goed uit de verf  komt. Mooie riffs in dit nummer vooral, die ook nog eens erg melodisch zijn.
Luna is een nummer dat lijkt op dingen ala Boo Diddley, remember Hey Mona, nu dus Luna, met een heel leuk samenzang effect. Het nummer klinkt energiek vind ik.
People is een track geschreven door Bonne en is een bluesrocker, die er vooral Live flink in hakt. Hoe donker wil je ze hebben, vraag ik U dan bij deze track genaamd Rainy Day? De ellende spat er van af, en weer met dat typische geluid van deze band. Mooie Wah Wah dingen van Bonneen slepende vocalen van Jan die vooral prima klinken.
Een van de highlight’s is zeker Sinners Prayer naar mijn idee, met een scheurende bluesharp er in, en een stevige background. Lekker nummer hoor. Luister en huiver.
Natuurlijk vinden we ook invloeden van Gallagher op dit album gepakt in een nummer getiteld Last Time. Boe Boe Boe, is een rock ala Latin achtig nummer van Jan dus, en doet in het begin denken aan zo een soort nummer van Hazes, maar ontpopt zich toch wel als iets anders. Grappig wel vind ik. Dan Riot In Cell Block Nr 9 een lekker onderonsje in spel en zang, gewoon feestelijk natuurlijk, een track die vooral de Blues Brothers veel leven hebben in geblazen.. ook de laatste track is even een feest bonus, die het natuurlijk ook van de live versie moet hebben denk ik. Een Wishkey voor allemaal, en maar lekker mee brullen, helemaal goed toch?

Nou, dat is het , een album wat zich op alle fronten zeker mag laten zien, Durf, klasse en vooral plezier in het spelen met elkaar. Deze band is beter dan ooit vind ik, en ga ze zeker zien als ze in de buurt zijn, eerste mogelijkheid is al in Wormerveer in Februari, de twaalfde om precies te zijn in De Melterij dus. Leuk album Guys and see ye soon!

Tracks:
01. Born Under A bad Sign
02. Steelman
03. Luna
04. All Your Loving
05. People
06. Rainy Day
07. Sinners Prayer
08. Last Time
09. Riot In Cell Block nr 9
10. Got My Mojo Working
11. Boe Boe Boe
12. Give Me One More Wishkey

Website artiest: http://www.boulesbluesband.hyves.nl


Ook op Blues Magazine ...